Akçaabat Fevzipaşa Okulu Kapanıyor Mu?

Trabzon’un Akçaabat İlçesine Bağlı Tarihi Orta Mahalle’de Yaklaşık 1 Asırdır Eğitim Veren Fevzipaşa İlk Ve Ortaokulu’nun Ortaokul Kısmı Öğrenci Yetersizliği Yüzünden Kapatılmıştı. Okulun Yeni Eğitim-Öğretim Döneminde Kayıt Almaması Üzerine Yönetimle Görüşen Veliler, İlerleyen Günlerde Okulun Tamamen Kapanabileceği Cevabını Aldı. Okulun Neden Kapanacağı Ya Da Öğrencilerin Durumunun Ne Olacağı Üzerine Sağlıklı Bir Bilgiye Ulaşamayan Bazı Öğrenci Velileri Okul Önünde Toplanarak Basın Açıklaması Yaptı. Veliler Adına Açıklama Yapan Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse, “İki Tane Sivri Akıllının Bu Değer İçin Kefen Biçmesi Doğru Bir Hareket Değildir. Halk Okuluna Sahip Çıktığı Müddetçe Asla Okul Kapanamaz.” Dedi.

BU OKULU YAŞATMAK AKÇAABAT’I YAŞATMAK DEMEKTİR

Köse, “Bu Okul 1880 Yılında İnşa Edilmiştir. Bir Okul Mu, Turizm Mi Diye Sorarsanız Tabiki De Okul Derim. Çünkü Turizmi Ateşleyecek Olan Eğitimli İnsandır. Akçaabat’ın En Önemli Üç Mahallesi Vardır Ve Bunlardan Bir Tanesi De Orta Mahalle’dir. Şimdi Orta Mahalle’deki Bir Kültür Değerini Eğitim Yuvasını Kapatmak Akçaabat’ı Yok Saymak, Mahalleyi Öldürmek Demektir. 4 Bin Nüfuslu Bir Mahallede Okul Yok Demek, Eğitimi Bilmemek Demektir. Eğitimi İyi Planlamamak Demektir. Fevzipaşa, Akçaabat Demektir. Birçok Önemli İnsan Burada Yetişmiş Ve Eğitim Almıştır. Trabzon Kültürü Orta Mahalle’de Yaşar. Dolayısıyla Orta Mahalle’yi Seviyorum Demek, Ortamahalle Okulunu Yaşatmak Demektir. İki Tane Sivri Akıllının Bu Değer İçin Kefen Biçmesi Doğru Bir Hareket Değildir. Halk Okuluna Sahip Çıktığı Müddetçe Asla Okul Kapanamaz. Bu Okulu Yaşatmak Akçaabat’ı Yaşatmak Demektir.  Bu Kararı Veren İnsanlar Yanlış Vermişlerdir. Bir An Önce Bu Karardan Dönmeleri Gerekir.En İyi Okul, Çocuğun Evine En Yakın Olan Okuldur. Dolayısıyla, En İyi Okul Mademki İnsanın Evine En Yakın Okul Olduğuna Göre Bu Mahallenin Okulu Da Yaşaması Gerekir. Bir Planlama Hatası Vardır. Bu Yanlış Kararı Kim Vermişse Bir An Önce Dönmesi Gerekir. Halkın Da Okullarına Sahip Olması Gerekir.” Şeklinde Konuştu.

ÖRS: “AKÇAABAT'IMIZI HEBA ETMEYELİM”

Bir Dizi Ziyaretler Kapsamında Akçaabat’ta Bulunan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs De Orta Mahalle’ye Çıkarak, Öğrenci Velilerinin Derdine Ortak Oldu. Örs, “Akçaabat Orta Mahalle’de 120 Tarihi Ev, 8 Restore Edilmiş Konak Var. Yaklaşık 100 İle 150 Yıllık, Timurciler Konağı Burada, Belediye İşletiyor. Mehmet Efendi Konağı, Ortamahalle Camii, Saint Joseph Kilisesi Hepsi Burada. Fevzi Paşa İlkokulu Yaklaşık 150 Yıllık. Otel Yapmak İçin Kapanmak Üzere, Öğrencileri Başka Okullara Yönlendirerek Öğrenci Mevcudunu Düşük Gösterip Kapatılmaya Çalışılıyor. İyi Has Da, Burası Altyapı Ve Ulaşımdan Ötürü Turistin Gidemediği Bir Bölge Olmuş. Trabzon'un Müzisyen, Ressam Anlamında En Çok Sanatçı Yetiştirdiği Bir İlçesini Konuşuyoruz. Tiyatroda Türkiye'nin Değeri Erol Günaydın'ın Mahallesini Konuşuyoruz. Değerler Kolay Yetişmiyor, Bu Değerlere Sahip Akçaabat'ımızı Heba Etmeyelim.” Açıklamasında Bulundu.

Haber / Fotoğraf:Nesrin BAYRAM - Günebakış Gazetesi

ayder-turizm-logo-koksal-071-413-052.png

Editör: TE Bilisim