ANKARA’DA AKÇAABAT RÜZGARI ESTİ

Trabzon Vakfı ve Trabzon Kültür Derneğinin ilkini 2007 yılında düzenlediği Her Yönüyle Trabzon Etkinliklerinin 9.’su Ankara’da gerçekleştirildi.

Her yıl 200 bini aşkın ziyaretçi çeken etkinliklerde; bu yıl, 12 konser, 14 halk oyunu performansı, 15 oturumda söyleşi, panel ve sunumların yanı sıra imza günü, tiyatro ve defilelerle Trabzon kültürü Ankara’ya taşındı.

Ankara'daki Trabzon günlerinde Akçaabat Belediyesinin açtığı stant ise  ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Akçaabat Belediyesi standı önünde toplanan ziyaretçiler belediye görevlilerince dağıtılan belediye hizmetlerinin tanıtıldığı CD, broşür, dergi ve yöresel hediyeleri aldılar.

Akçaabat un helvası gün boyu misafirlere ikram edildi. Stantta kurulan orta mahalle maketlerinin önünde 10 binlerce vatandaşımız hatıra fotoğrafı çektirdi.

Akçaabat Belediyesinin Halkoyunları ekibinin gösterileri izleyicilerden büyük alkış aldı. Horonun merkezi olması nedeniyle bütün yerel ve ulusal televizyonlar horon gösterilerini canlı yayınladılar.

Yine Akçaabat Belediyesi standında Türk Halk Müziği Koro Şefi Serdar Pul, müzisyenler Muharrem Gaydan, Ömer Gaydan ve Sinan Güneysu eşliğinde ziyaretçilere müzik ve horon ziyafeti verildi.

Akçaabat Standında Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu, Belediye personellerinden Emlak Şefi Seyfi Aygün ile Otobakım Şefi A.Salih Yılmaz gelen misafirleri ağırladılar.

Akçaabat standını Trabzon valisi Abdul Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükcüoğlu, Trabzon eski ve yeni milletvekilleri, Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri, Ankara’da bir süredir tedavi gören Akçaabat Belediyesi Başkan Yardımcısı Cevat Birinci, Trabzonlu ve Akçaabatlı hemşehriler ziyaret ettiler.

Akçaabat esnafı gerek köfte ve gerekse yöresel ürün stantları açarak yöresel Akçaabat kültürünü Ankara’da en iyi şekilde tanıttılar.

GALA GECESİ DÜZENLENDİ

IMG_3943

IMG_3955

IMG_3973

Ankara Akçaabatlılar Derneğinin düzenlemiş olduğu gala gecesinde tüm Akçaabatlılar bir araya geldi. Horonun doyasıya oynandığı gecede çeşitli etkinlikler düzenlendi. Müzisyen Hüseyin Serdar Birincinin Türk Sanat Müziğinin eşsiz şarkılarını seslendirdiği gecede Akçaabat Belediyesi Folklor ekibi izleyenleri horona doyurdu.

Gecede TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve Ankara Akçaabatlılar Dernek Başkanı Mehmet Çiftçi geceye dair konuşmalar yaptılar ve birlik beraberlik vurgusunu ön plana çıkardılar.

HABERLE İLGİLİ FOTOĞRAFLARIN TAMAMINI GÖRMEK İSTERSENİZ FOTO GALERİ SAYFAMIZDAN BAKABİLİRSİNİZ.....

 

 

Editör: TE Bilisim