Akçaabat Denizden Uzaklaşacak!

Akçaabat Sahil Yolu Projesi Onaylanmış, Proje Yakında İhaleye Çıkacak. Akçaabat Sahil Yolu Akyazı Tünel Çıkışı Sahilinden Başlayacak İlçenin Batı Çıkışında Rahman Camisi Civarında Ana Yolla Birleşecek. Deniz Dolgusu İle Yapılacak Olan Bu Sahil Yolu İle Birlikte Akçaabat İlçesi İle Deniz Arasına Trabzon’da Olduğu Gibi Bir Duvar Oluşturulacak.

Projenin Maliyetinin Ne Kadar Olduğunu Bilmiyoruz. Köprüler, Dolgu İle Birlikte Epey Yekûn Teşkil Edecek.

Aslında Akçaabat- Söğütlü- Yıldızlı Geçişi İçin Yapılması Gereken İş, Bu Güzergâhın Tünelle Geçilmesiydi. Bu Tünel Geçiş Daha Sonra Beşikdüzü- Of Arasında 70 Km’si Tünel Olan 77 Km’lik Güney Çevre Yolunun Bir Parçası Olurdu Ve Güney Çevre Yolunun Yapılmasına Zemin Hazırlayacaktı.

Akçaabat Sahil Yolu İle Birlikte Ayrıca Yeni Balıkçı Barınakları Ve Küçük Limanlar Yapılacak. Maliyet Daha Da Artacaktır.

Akçaabat Sahil Yolu Projesine Olur Veren Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Ve Karayolları Genel Müdürü Akçaabatlı Abdulkadir Uraloğlu, Deniz Dolgusu İle Yapılacak Yol Yerine Mutlaka Tünel Geçişli Yolu Gündemlerine Almalıdırlar. Hepsinden Önemlisi Getiri Ve Götürüsünü Hesap Ettirmelidirler. Akçaabat’ı Kurtarmalıdırlar.

a-006.gif

Editör: TE Bilisim