Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat ilçe örgütü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle Atatürk büstüne çelenk koydu.

Törende kısa bir konuşma gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Bak “Cumhuriyet halkın egemenliğidir, çağdaşlıktır. Cumhuriyet hukukun üstünlüğüdür, mutlak adalettir. Cumhuriyet insanca ve onurlu bir yaşamdır.” ifadelerini kullandı.

‘Çelenk sunma törenine yoğun katılım’

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Heykeline çelenk sunma ile devam etti. Çelenk sunma töreninin ardından CHP Akçaabat ilçe başkanı Mustafa Bak bir konuşma yaptı.

Başkan Bak, yaptığı konuşmada şunları söyledi.

20201029_110915.jpg

Çok Değerli Cumhuriyet Sevdalıları

Kıymetli Yoldaşlarım.         

19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

Tarih açık bir şekilde göstermiştir ki, Büyük Türk milletinin bekasının ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasının yegâne biçimi cumhuriyettir. Yaşadığımız sıkıntılı günlerden sonra kanla, irfanla kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki, bugün haklı olarak büyük bir millet ve devlet olmanın gururunu yaşıyoruz.

Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır.

Cumhuriyet halkın egemenliğidir, çağdaşlıktır. Cumhuriyet hukukun üstünlüğüdür, mutlak adalettir. Cumhuriyet insanca ve onurlu bir yaşamdır. Cumhuriyet demokrasi ve özgürlüktür, eşitliktir. Cumhuriyet akıldır, bilimdir. Cumhuriyet laiklik ilkesiyle dinin her türlü suistimale karşı güvence altına alınmasıdır.  Cumhuriyet, dil, din, ırk, mezhep, inanç, cinsiyet farkı gözetmeden tüm yurttaşların aynı haklara sahip olmasıdır. Cumhuriyet kadınlarımızın çağdaş haklara kavuşmasının güvencesidir.

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gençler, Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizsiniz” diyerek bize emanet edilen cumhuriyeti korumak ve kollamak, Atatürk ilke ve devrimlerine sadakatle bağlı bir gençlik yetiştirmek bizlerin en temel görevidir.

Hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle, bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup, kollamak iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün,

“Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır.” diyerek biz gençlere emanet ettiği Cumhuriyeti, aynı inanç ve kararlılıkla sonsuza kadar koruyacağımıza bugün burada manevi huzurunda bir kez daha söz veriyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Büyük milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutlar, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmet duygularımla anar, saygılarımı sunarım.

Bayramınız kutlu olsun.

b-864.jpg

      

      

 

 

 

Editör: TE Bilisim