Akçaabat Şehir Merkezindeki Sokakların Dar Oluşu Nedeniyle Yaşanan Trafik Sorunları Her Geçen Gün Çözülemeyecek Duruma Gelirken Yetkilileri Alternatif Çözümlere Yönelmeye Davet Ediyoruz.

Şehir Merkezinde Yer Alan İnönü Caddesi, Orta Cadde Ve İstiklal Caddelerinin Dar Olması Münasebetiyle Özellikle Bu Caddelere Büyük Tonajlı Kamyonların Zor Şartlarda Girmesi Yaya Kaldırımlarında Yürüyen Vatandaşları Ciddi Şekilde Korkutuyor.

Akçaabat’ın Bir Çok Yerinde birbirine yakın Kasap Esnafı Ve Köfteci esnafı Yer Almakta.

Akçaabat’ın Dar Sokaklarında Zar Zor Dolaşan Ve Kasap Dükkânlarına Et Taşıyan Büyük Tonajlı Kamyonların Şehir Trafiğine Girdiğinde, Hele Hele Her Kasap Dükkânının Önünde 15-20 Dakika Durması Demek Şehir Trafiğini Felç Etmesi Demek Oluyor.

Buna Akçaabat Şehir Merkezi İçerisine Köftecilere Köfte Yemek İçin Araçlarıyla Gelen Ve Gelişigüzel Araçlarını Yaya Kaldırımı Kenarlarına Park Eden Vurdumduymaz Vatandaşlarımızı da Eklersek Akçaabat Trafiğinin Ne Halde Olduğunu Görürüz. Bu Görüntüler Akçaabat’ımıza Yakışmayan Görüntüler.

Dar Sokaklar, Çirkin Trafik Rezaleti Ve Günün En Yoğun Olduğu Saatlerinde İse Belediyeye Ait Kocaman Çöp Kamyonunun Dar Sokaklara Yaya Kaldırımlarının Üzerinden Geçmesini Ekleyebiliriz…

Bu Olumsuzluklara Akçaabat Belediyesi Gerekli Müdahaleyi Yapması Gerekli. Aslında Belediyenin Şehir Merkezinde Büyük Araçlarla Gerçekleştirmiş Olduğu Çöp Toplama Hizmetini Daha Küçük Kamyonetlerle Yapabilir.

Buna Örnek Verecek Olursak Niğde Belediyesi Dar Sokak Ve Caddelere “ÇÖP TAKSİ ”Uygulaması Getirerek Hem Araçların Dar Sokaklardan Rahatça Hareket Etmesini Sağladı Hemde İlin Trafiğini Hafifletti.

544986.jpg

Niğde Belediyesinin Dar Sokaklarında Çöp Almak İçin Dolaşan “ÇÖP TAKSİ” Uygulamasını Akçaabat Belediyeside Hayata Geçirse Akçaabat İçin Çok Daha Güzel Olacağına İnanıyorum. Böylelikle Akçaabat’ta Dar Ve Giriş Noktasında Sıkıntılı Olan Sokaklarımız Başta Olmak Üzere Caddelerde, Trafik Yoğunluğunun Olduğu Noktalardaki Sıkıntılar Çözülmüş Olur.

ÇÖP TAKSİ Sayesinde Esnaflarda, Lokantalarda, Köftecilerde, Kasaplarda Ve Diğer Esnafların İşyerlerinde Beklettikleri Çöpler Günde Birkaç Kez Alınmış Olur, Hemde Esnaflar Çöplerini Biriktirmemiş Olurlar.

Böylelikle Akçaabat Belediyesi, Çevre Temizliğini En İyi Şekliyle Sağlanması, Çevrenin Korunmasına Yönelik Çalışmalarına En Güzel Şekilde Yapmış Olur.

img_2989-001.jpgimg_2992-001.jpgimg_2994-001.jpgimg_3000-001.jpg

 

Editör: TE Bilisim