Akçaabat Belediyesi TSM- THM Koro Şeflerinin Görevlerinden Alınmalarına Tepkiler Devam Ediyor.

Akçaabat Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü Bünyesinde,1996 Yılında Şef Salih Kazancıoğlu Yönetiminde Kurulan TSM Korosu Ve 2000 Yılında Şef Serdar Pul Yönetiminde Kurulan THM Korosu’na Darbe Vuruldu.

Koro Şeflerini Görevlerinden Uzaklaştıran Akçaabat Belediyesi Yetkilileri Yerlerine Adam Bulmalarını Talep Etmişlerdi. Bunun Üzerine Şeflerimiz Yoksa Bizlerde Yokuz Diyen Koro Elemanlarıda Koro Çalışmalarına Daha Katılmayacak Olduklarını Belirtmişlerdi.

Bu Olay Akçaabat Ve Trabzon Genelinde Sanatseverleri Çok Üzerken Sanatı Ve Sanatçıyı Seven Akçaabatlı İş Adamı Temel Kazancıoğlu’danda Yazılı Bir Tepki Geldi.

“Her İki Koroya Darbe Yapıldığını Söyleyen Sanatsever İş Adamı Temel Kazancıoğlu Açıklamalarına Şu Şekilde Devam Etti.

Bir Kere Yönetici Pozisyonunda Olanlar Gerek Yerel Yönetimde Gerekse Devlet Yönetiminde Gerek Siyasi Yönetiminde Her Kim Olursa Olsun Yönetenler Halka Karşı Sorumludur. Bu Olayda Toplumsal Bir Olaydır. Yani Oradaki Bir Sanatçının Veya Şefin Yanlışından Dolayı Değil Bir Kişi Yanlış Yapar O Yanlışı Söylenir Varsa Cezası Verilir.

Duyduğum Kadarıyla, Ben Buna Görevden Alma Diyorum. Açıkçası Şefleri Görevden Alın Dediler. Bu Yazılı Tebliğle Mi Yoksa Sözlemi Söylendi Onuda Bilmiyorum Ama Görevden Alınma Denen Bir Şey Var. Şefleri Görevden Alanlar Bu Gerekçeleri Halka Açıklamak Zorundadırlar.

Sadece Oradaki Koronun Görevi Değildir, Bu Koronun İçerisinde Yıllardır Emek Veren Gerek Saz Çalanlar Gerekse Solistler, Korodakiler Büyük Bir Özveriyle Çalışmalara Katılmışlardır.TSM Ve THM Koro Şefleri Fevkalade Özveriyle Görevlerini Yapan Pırlanta Gibi Sanat Ruhu İçine Yerleşmiş İnsanlardır, Kardeşlerimizdir. Bu Koroların Devam Etmesi O Kadarda Hoşumuza Gidiyor Diki Ancak Gelinen Son Durum Tam Bir Muammadır.Akçaabatın Prestijini Yerler Altına Aldınız.

Sanırım 22 Sene TSM Korosu,17 Senede THM Korosu’nun Kuruluş Süreleri Var. Emek Verilen Bir Şeyin Bir Lafla Veya Birilerin Sözüyle Ortadan Kaldırılıyorsa Buda Açıklanmıyorsa Bu Çok Büyük Bir Ayıptır Ve Bu Ayıpta Kimindir? Sahibi Kimidir? Diye Soruyorum.

Bu Toplum Bu Kadar Duyarsız Değildir.Kaldıki Olay Topumsaldır.Kişi Olayı Değildir. Her İki Koroya Da Çok Üzüldüm Seve Seve İzliyordum. Hatta Korolara Zamanım Olsada Katılmak İstiyordum. Zamanım Olsada Katılsam Oradaki Arkadaşlara Destek Versem Moral Versem Diye. Âmâ Bu Kadar Emeğin Bir Kerende Yok Sayılması Çok Üzücü. Bunun Bir Kere Gerekçesi Olmalı, Her Kim Olursa Olsun Bu Halka Hesap Vermek Zorundadırlar.

İddialar Siyasi Olsun, Toplumsal Olsun Her Ne Olursa Olsun Bilmemiz Lazım. Ben Yaptım Oldu Diye Bir Şey Olmaz. Eğer Demokratik Bir Ülkeysek, Hukuk Devletiysek Ben Yaptım Diye Bir Şey Olamaz. Gerekçelerini Haklılığını Açıklayacak Ondan Sonra Biz Eleştri Yapacağız Kim Haklıdır Diye Yorum Yapacağız Ve Karar Vereceğiz.

Hele Ki Bu İş Siyasi İse İddialar O Yönde Bu Çok Daha Vahimdir. Bu Arkadaşlarımız Sanatçıdır Sanatçı Duygusaldır, Kırılgandır, Hassastır, Sanatçı Özgürdür, Sanatçıyı Bağımlı Yapamazsın Zaten Bağımlı Olursa Sanat Yapmış Sayılmaz Sanatçı Özgür Olacak, Muhalif Olacak Sanatçı Yeri Geldiği Zaman İllaki Maalif Değil Ama Baskıyı Kabul Etmeyecek, Buyruğu Kabul Etmeyecek Ancak Böyle Olursa Sanatını İcra Eder. Bunlar Sanki Taşeron İşçi Gibi Bitti İşin Hadi Bakalım Bir Daha Çağırana Kadar Gelmeyin Böyle Bir Şey Olurmu.Böyle Bir Şey Sanatçıya Yapılan En Büyük Ayıptır. Yapanın Ayıbıdır.

Sakın Ola Ki Bugünden Sonra Akçaabat’ta Hiç Kimse Sanattan Kültürden Bahsetmesin. Birde Akçaabat Kültür Şehri Diyoruz. Bundan Sonra Sıradanlaşsın Akçaabat’ta Hiçbir Faaliyet Olmasın Sadece Boğazını Düşünen İtiyat Eden Bir Akçaabat Olsun. Böyle Bir Akçaabat Yaratılmak İsteniyor Demektir Bu.

Ben Buna, Akçaabat Belediyesi TSM – THM Koro Şeflerine Ve Korolarına, Sanata Yapılan Ağır Bir Hakaret Ağır Bir Siyasi Darbedir Diyorum.”dedi.

xs.gif123456---kopya-20171104184558.png

Editör: TE Bilisim