Akçaabat Belediyesi Seralarında Binlerce Fidan Üretildi

Kendi seralarında fidan üretimine başlayan Akçaabat Belediyesi yaklaşık olarak 56.460 adet çelik elde etti.

Akçaabat Düzköy yolu üzerinde Akçaabat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü şantiye alanında Trabzon Tarım İl Müdürlüğü’nün desteğiyle yapılan ve her biri 256 m2 olan seralarda üretilen fidanlar hem Akçaabat Belediyesi tarafından ilçede yapılan peyzaj düzenlemeleri için gereken süs bitkileri yetiştiriliyor hem de çiftçiyi desteklemek amacıyla fidan üretimi yapılıyor.

akcaabat-belediyesi-seralarinda-binlerce-fidan-uretildi-9.jpeg

56 BİN 460 ADET ÇELİK ELDE EDİLDİ

Akçaabat Belediyesi ekiplerinin ilçe genelinde yaptıkları düzenleme çalışmalarından elde ettikleri fideleri köklendirip uygun ortam ve sıcaklıkta dikip bakımını yapmalarıyla oluşturulan seralardaki ürünler ise şöyle;

  1. 46 bin adet mevsimlik çiçek (kadife, zinnia ve petonya)
  2. 7 bin adet aronya
  3. 900 adet gül
  4. 550 adet eşme ayvası
  5. 278 adet mürver
  6. 610 adet sardunya
  7. 300 adet limoni servi
  8. 300 adet leylandi
  9. 300 adet oya ağacı
  10. 220 adet sarmaşık

Ayrıca seralarda muhtelif sayılarda da ıhlamur, nar, dut, manolya,yasemin, ateş dikeni, süs eriği, üzüm, biberiye, lavanta, zakkum, ortanca, alev çalısı, taflan, mandalina, kiraz, böğürtlen ve defne fideleri de mevcut.

akcaabat-belediyesi-seralarinda-binlerce-fidan-uretildi-3.jpeg

AKÇAABAT’IN HER NOKTASI DAHA YEŞİL DAHA RENKLİ OLUYOR

İhtiyaç duyulan fidan, çiçek ve süs bitkilerinin Akçaabat Belediyesi tarafından kurulan seralarda üretilerek bütçede tasarruf sağlanacağının altını çizen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Binlerce hatta on binlerce fidan ve çiçeği kendimiz üreterek kaynaklarımızı daha verimli bir şekilde kullanmaya özen gösteriyoruz. Bu seralarda yetiştirdiğimiz çiçek ve fidanlarımızı park, bahçe ve yeşil alanlarımızda kullanıyoruz. Bizler, ilçemizin her noktasının daha yeşil, daha renkli ve daha güzel bir görüntüye ulaşmasını hedefliyoruz. Ayrıca seralarımızda çiftçilerimiz için aromatik meyve fidanları da yetiştirerek ilçemizdeki çiftçileri üretime teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Çiftçilerimize ücretsiz olarak vereceğimiz fidanlardan üretilecek ürünler, oluşturacak olduğumuz Akçahasat tesisinde çiftçilerimiz tarafından satışa sunulabilecek. Yılda ortalama 750 çiftçimize bu şekilde destek olmayı planlıyoruz. Üretilen ürünleri kendi imkanları ile satabilecekleri gibi Akçahasat Tesisinde paketleme, kurutma ve depolama imkanları da bulmuş olacaklar. İnanıyorum ki hayata geçirdiğimiz bu uygulama kısa vadede örnek teşkil edecek ve birçok yerde benzer uygulamalara görmeye başlayacağız. Tüketen değil üreten bir Akçaabat olarak hem ilimize hem de ülkemize katkı sağlayabileceğiz. Daha yeşil, daha renkli ve daha temiz bir doğa için farkındalık oluşturmaya devam edeceğiz. Doğamız ve dünyamız için el ele çalışıp üreteceğiz ve tüm bu güzellikleri yine birlikte koruyacağız. ” dedi.

akcaabat-belediyesi-seralarinda-binlerce-fidan-uretildi-8.jpegzzzzz-018.png

Editör: TE Bilisim