Kültür Araştırma Kurulu Toplandı

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne ait salonda gerçekleştirilen toplantı, genel değerlendirme ve güncel konularla ilgili bir sohbet havasında geçti.

Öncelikli olarak Akçaabat'ta kurulacak olan ikinci devlet üniversitesi için bundan sonra neler yapılabileceği üzerinde konuşulurken, ardından Belediye Başkanı Şefik Türkmen'in Bosna Hersek ziyareti dönüşü katıldığı kurul toplantısında gezi hakkındaki izlenimleri kurul üyeleri ile paylaşıldı.

ALMANYA FEDERAL CUMHURİYETİ'NE KINAMA

Ayrıca kurul tarafından, Almanya Federal Parlamentosunun 02 Haziran 2016 tarihinde aldığı kararla ilgili bir açıklama yapıldı.

Almanya Federal Parlamentosu, 02 Haziran 2016 tarihinde aldığı bir kararla tarihi ve hukuki gerçeklere aykırı, bununla beraber tamamen siyasi bir nitelik taşıyan sözde ermeni soykırımı iddiasını öne sürmüştür.

Diğer taraftan Almanya'nın ve diğer bazı batılı devletlerin tarihlerinde olduğu gibi Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika kıtalarında yaptıkları soykırımları görmezden gelerek 1915 senesinde tamamen zorunlu sebeplerle vuku bulan ermeni tehcirini bir soykırım gibi göstermeye çalışması, bu devletin ve diğer devletlerin tutarsızlığının apaçık göstergesidir.

Adalet ve merhamet üzerine kurulu bir geçmişe sahip olan milletimizin tarihinde herhangi bir kara leke bulunmadığını bir defa daha bütün insanlığa ilan ediyor ve Almanya'nın sözde ermeni soykırımı ile ilgili olarak parlamentosunda aldığı kararı kınıyoruz.

yesyeni-logo-final-005.png

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim