Akçaabat’ta, Halkın Doyasıya Gezip Ailecek Güzel Vakit Geçireceği, Çok Güzel Bir Dinlenme Mekânı Olan Sahil Park’ı Var.

Parka Niye Gidilir? Biraz Şehir Ortamından Uzaklaşmak, Doğayla İçiçe Olmak, Trafik Karmaşası Ve Korkusu Olmadan Rahatça Yollarda Yürümek, Çocuğunuzu Arabanın Altında Kalacağı Korkusu Olmadan Parka Salmak, Yolda Elinden Tutmadan Rahatça Yürümelerini Koşmalarını Sağlamak İçin Değil Mi?

Ancak Gelin Görünki Akçaabat Sahil Parkı Halkın Rahatça Dolaşıp Dinlenme Ve Gezinti Yerinden Çıkmış Özellikle Köftecilerin Park İstilası Haline Gelmiş.

Uzun Süredir Sahil Parkına Gider Ve Dolaşırım. Özellikle Ve Özellikle Her Geçen Gün Parkta Her Tarafta Araba Olması, Arabaların Halkın İçinde Süzülerek Dolaşması Beni Çok Şaşırttı. Parkın İçinde Kısacık Mesafelere Arabayla Gidilmesi Çok Tuhafıma Gitti. Sahil Kesiminde Köftecilere Ayrılan Parkları Kendilerinin İhlal Etmeside Akçaabat’ımızın En Büyük Ayıplarından Bir tanesi Olarak Görünüyor.

20140816_183256

20140816_183310

20140816_183618

Özellikle Sahilde Dolaşan Vatandaşlar, Sahilde Uygunsuz Park Edilmemesi Gereken Yerlere Araçlarını Park Eden Ve Arabalarını Vatandaşlar Arasında Dolaştıran Duyarsız Sürücülere Oldukça Tepkili. Bununla da Kalmayıp Vatandaşların Rahatça Oturup Sohbet Etmeleri İçin Yapılan Yerleri Köftecilerin Park Olarak Kullanmaları Sahilimize Çirkin Görüntü Veriyor. Bu Olumsuzluklara Özellikle Akçaabat Belediyesi Yetkililerinin Gereken Hassasiyeti Göstermeleri Gerekiyor.

20140816_183701

Bir Diğer Boyut, Acaba Akçaabat Sahilinde Köftecilerin Önüne Kadar Arabalarıyla Gelenler Arabalarını Parkın Girişindeki Otoparka Bırakıp Yürüyecek Kadar Sağlıklı Değil Mi, Ya Da Arabalarından Ayrılamama, Gittiği Mekânın Önüne Arabasını Park Etme Gibi Bir Saplantıları Mı Var? Herkesin Çocuklarıyla Rahatça Dolaşabilmesi, Çocukların Korkmadan Bisiklet Sürebileceği, Anne Ve Babaların Banklarda Otururken Parka Çocuklarını Korkmadan Gönderebileceği Arabasız Bir Sahil park Daha Güzel Ve Güvenli Olmaz Mıydı?

Sahile Gidenlerin Büyük Kısmı Çocuklarını Eğlendirmek İçin Gidiyor, Çocukların Koştuğu Oynadığı Zıpladığı Sahil Parkında Arabaların İşi Ne? Yetkililerden Akçaabat Sahil Parkını Trafik Stresi Olmayan Bir Park Haline Getirmelerini İstiyoruz.

Eğer Yazdıklarımda Haksızlık Payı Varsa, İşte Sahil Parkı, İşte Park Yerleri, İşte Park Yerlerinin Haricinde İstila Edilen Yerler, İşte Akçaabat Sahili…

20140816_183730

20140816_192017

20140816_192127

Editör: TE Bilisim