Yasak herkese eşit olmalı

Akçaabat belediyesi esnaflar arasında çiftçe standart mı uyguluyor?

Akçaabat belediyesi zabıta ekiplerinin Akçaabat genelinde esnafların sandalye ve masalarını dışarıya koymalarına göz yumması, orta cadde Dr. Ayhan kanoğlu sokakta bulunan esnaflara ise sandalye ve masalarını kaldırtması esnaflar arasında çifte standart mı uygulanıyor dedirtti.

Konuyla ilgili iddia ve açıklamalarda bulunan orta cadde esnaflarından ucuzluk pazarı sahibi HÜSEYİN ÖKSÜZ şunları söyledi.

ADAMINA GÖRE YASAK

“Akçaabat belediyesi gerçekten şeffaf çalışıyor! Ancak bu şeffaflık adamana göre değişiyor. Akçaabat genelinde bulunan esnafların dışarıya sandalye, masa, diğer malzemeleri koymasına göz yuman belediye bana gelince devreye yasak uygulamasını koyuyor. Bu garip uygulama sadece bana özel yapılan uygulamamı anlamış değilim. Benim bildiğim belediyecilik şeffaflıktır ve hiçbir esnaf arasında ayırımcılık yapmaz.

ZABITALAR YAKAMIZI BIRAKMIYOR

Akçaabat beleyesi zabıta ekipleri sürekli olmasa da işyerime gelerek, bana işyerlerinin önüne malzeme atmanın yasak olduğunu atıldığında ceza kesileceği ikazında bulunmaları üzerine, bende kendilerine tamam dedim ikazına uyacağım. Yalnız benim işyerimin önüne her hangi bir malzeme atmayacağım gibi diğer esnaflarında işyerlerinin önüne malzeme atmayacak. Eğer atarlarsa sizde buna göz yumarsanız bu sefer çifte standart uygulamış olursunuz. Sözlerini söyledim.

2.000 TL. CEZA YEDİM

Uzun süre Akçaabat belediye zabıta ekiplerinin bana deklere ettikleri konu üzerinde hassasiyetle durdum. Dükkânımın önüne her hangi bir malzeme atmadım. Yalnız diğer esnafların önünü gördükçe Akçaabat belediyesi zabıta ekiplerinin bana yasak dedikleri uygulamanın diğer esnaflar için yasak olmadığını gördüm. Bende dükkânımın önüne özellikle Akçaabat’ın en yoğun olduğu günü olan salı günü yayaların yürümesini engellemeyecek şekilde birkaç ürün attım. Attığıma atacağıma pişman oldum hemen Akçaabat belediyesi tarafından bana yer işgaliye para cezası geldi. Bu cezalar art arda ayrı ayrı tarihlerde kesildi. Makbuzları bende hepsi tamamen 2.000 TL. Tutarında. Bu nasıl belediyecilik anlayışı anlamış değilim. Benim 2.000 TL. Ceza aldığım yerde diğer göz yumulan esnaflara ceza kesilmiş mi ben bunu merak ediyorum. Aylık 4.000 TL. Kirasını zor ödediğim işyerime 2.000 TL. Cezanın gelmesi hiç adil değil. Akçaabat Belediye Yetkililerin Şahsıma yönelik bir garezin olduğunu düşünüyorum.

ŞAFFAFLIĞA UYARIM

Burada ben illaki dükkânımın önüne malzeme atayım diye diretmiyorum. Benim zoruma giden konu, başka esnaflar dükkânların önüne malzeme atığında belediye zabıta ekipleri neden onları görmüyor. Bana şunu söylesinler, dükkânınızın önüne şu kadar şu metre kadar malzeme atacaksınız işgaliye parasıda bu tamam uyarım. Ancak bana önce yasak diyorsun başkalarına göz yumuyorsun sonrada beni cezalarla zor duruma düşürüyorsun.

AKÇAABAT BELEDİYESİNİ MAHKEMEYE VERDİM

Akçaabat belediyesinin uyguladığı adaletsiz işgaliyesinden dolayı ve şahsıma yönelik kestikleri cezaların iptalleri için avukat aracılığı ile mahkemeye suç duyurusunda bulundum. İnşallah adalet yerini bulur, haklı haksız kavramını kullanmak istemiyorum çünkü açıklamamda var bana gelerek işyerinin önüne herhangi bir şey atmak yasaktır diyen zabıtalar başka yerleri görmemezlikten gelmelerine anlam veremediğimden dolayı belediyeyi mahkemeye verdim.

img_0962.jpgimg_0967.jpgimg_0979.jpgimg_0982.jpg

Editör: TE Bilisim