Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in “24 Kasım Öğretmenler Günü” Kutlama Mesajı

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in; “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Ekim mesajında: Toplumlar, mutlu ve aydınlık günlere kavuşma amaçlarını eğitim ve öğretim alanında yaptıkları istikrarlı atılımlar ile gerçekleştirebilir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır…’ ifadesi çağdaş ve uygar bir toplum olma yolunda öğretmenlik mesleğinin önemini ortaya koyar. Bu açıdan gerek toplum, gerekse devlet tarafından özel görevlerin yüklendiği öğretmenler, gelecek nesillerin fikri hür, vicdanı hür onurlu kişiler olarak bireysel, ulusal, evrensel ve dini değerlerini kazanmasında yol gösterici öncü kimliklerdir. Nitekim bilgiyle birlikte tecrübeyi, hayat görüşünü de paylaşarak öğrencileri geleceğe hazırlayan ‘rol model’ öğretmenler, öğrencilerin kişiliğini hayata ve insana bakış açısını da şekillendirir.

profil-2-001.jpeg

Kültürümüzde okuma ve eğitme çok büyük önem verilir. Bu bağlamda ilim öğrenmek, öğretmek kadın erkek bütün bireyler için gerekli edimlerden biridir. Zira ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ düsturu her şeyden önce okumanın, ilim öğrenmenin ve öğretmenin önemini vurgular.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin ’24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, öğretmenlerimize başarı, sağlık ve mutluluklar dilerim.” Dedi.

umuttttt.png

Editör: TE Bilisim