Akçaabat Akçakale’de Açıktan Akan Lağım!

Akçaabat’ın Akçakale Beldesinde Lağım Akarlarının Birçoğunun Fosseptik Çukurlarına, Birçoğunun Da Dere Yataklarına Açıktan Aktığı Bildirildi. Dün Bu Köşede Akçakale Beldesinde Yaşayan Bir Vatandaşın Şikayetini Ve Tepkisini Dile Getirmiştik. TİSKİ’nin İlçeyi Gözden Çıkardığını İddia Etmişti.

Ortahisar Belediye Binasının Yapımcısı Türen İnşaat’ın Patronu Ali Türen Öztürk, Akçakale Beldesinin Eski Belediye Başkanı. Akçakale’nin Belediye Olduğu Dönemde Büyük Paralar Harcanarak Köyün Kanalizasyon Sistemi Yapılmıştı. Kanalizasyon Akarları, Arıtma Yapılacak Yere Bağlanmıştı. Lağım Arıtmadan Da Derin Deşarj Sistemiyle Denize Boşaltılacaktı.

Akçakale Beldesinde, Köyünde, Mahallesinden Kanalizasyon Akarları İle İlgili Son 10 Yılda Bir Çivi Çakılmadı. Dere Yataklarına Akıtılan Kanalizasyonun, Salgın Hastalığa Neden Olma İhtimalinin Yüksek Olduğu Bildirildi. Trabzon İli Genelinde Denize Girilebilecek Yerlerin Başında Akçakale Sahillerinin Geldiğini Belirten M. Akgün İse, ‘Akçakale’de, Mersin Plajında Bu Gidişle Denize Girilemeyecek’ Dedi.

TİSKİ’nin Yeni Genel Müdürü Ali Tekataş’ın, AKP’nin Daha Fazla Oy Aldığı Trabzon’un Doğu İlçelerinden Fırsat Bulup Nüfusun Daha Fazla Olduğu Batı İlçelerinin Sorunlarına Çözüm Bulamadığı Bildirildi.

a-460.gif

kuzey ekspres gazetesi

Editör: TE Bilisim