Akçaabat Akçakale Kalesi’nde Öğrenciler Kazı Yaptı

Müzeler Haftasında Akçaabat Akçakale Kalesinde öğrenciler tarafından temsili kazı çalışması yapıldı.

Akçaabat Belediyesi ve Trabzon Müze Müdürlüğü tarafından 18-24 Mayıs Müzeler Haftası vesilesiyle Akçaabat Akçakale’de etkinlik düzenlendi.

18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası vesilesiyle Tarihi Akçakale Kalesinde devam eden kazı çalışmaları kapsamında Akçaabat Belediyesi ve Trabzon Müze Müdürlüğü tarafından Akçaabat Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerine temsili kazı yaptırıldı. Burada öğrencilere kazı süreçleri, kazılarda bulunan objelerin saklanması ve değerlendirilmesi süreçleri ve kazıların amaçları anlatılarak bilgiler verildi.

haber2-044.jpg  

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası vesilesiyle Trabzon Müze Müdürlüğümüz ile öğrencilerimize farkındalık yaratmak adına temsili kazı etkinliği planladık. Akçakale kalemizde devam eden kazı çalışmaları kapsamında öğrencilerimizi buraya götürerek öğrenciler kalede temsili olarak kazı yaptılar. Evveliyatında ise kazı süreçleri hakkında teorik bilgileri alan öğrencilerimiz kazı sırasında buldukları objelere arkeologlar gibi çıkartarak işlemleri yaptılar. Alanında uzman yetkililer eşliğinde kazı çalışmalarını yapan, kazı süreçleri ve önemi ile bilgilerle donanan ayrıca Akçakale Kalesini tarihi süreçleri hakkında bilgiler alan öğrencilerimiz keyifli ve verimli bir gün geçirdiler. Öğrenciler kazı çalışmalarının nasıl yapıldığını öğrenirken, tarihi eserlerin de önemini kavramış oldular. Çocuklarımızın öğrenmeleri ve gelişmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyor onlarla devamlı bir araya gelerek kitap okumaları konusunda bilgiler veriyor ve onlara kitap hediye ediyorum. Bu vesileyle müzelere gönül veren herkesin 18-24 Mayıs Müzeler Gününü kutluyorum” dedi.

haber3-043.jpghaber4-035.jpghaber5-033.jpghaber6-032.jpghaber7-026.jpgzzzzz-035.png

Editör: TE Bilisim