AK Parti Akçaabat Gençlik Kolları tarafından hazırlandığı anlaşılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na itafen hazırlanan videoda İstiklal Marşı'nın oturarak okunması tepki topladı.

Hazırlanan Videoya Bir Tepkide CHP Akçaabat Gençlik Kolları Başkanı Hazar Can Boğoçlu’dan Geldi.

Boğoçlu,Yazılı Olarak Yayınladığı Tepki Basın Açıklaması…

Cumhuriyetimizin 98. Yaş gününü kutladığımız bu günlerde tüm milli duygularıyla bu coşkuya katkı veren halkımıza şükranlarımı sunuyorum.

Ancak bu anlam yüklü günlerde her defasında kendilerine biz milliyiz yakıştırmasını yapan kendilerinden hariç farklı düşünen her kesimi Gayri milli ilan eden siyasi partinin Akçaabat gençlik kolları başkanlığının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında sosyal medya hesaplarından paylaştıkları video ne akla ne vicdana sığar. Ak parti Akçaabat gençlik kollarının ulusumuzun istiklal marşına yaptıkları saygısızlığı esefle izlemiş bulunmaktayız. Parti üyeleri ile birlikte istiklal marşımızı oturdukları yerden dillendirmeleri bu vatanın şehit evlatlarına saygısızlıktır. Ulusumuzun tüm benliğini içerisinde barındıran dörtlükleri oturdukları yerden saygı duruşunda bulunmadan söylemeleri halkımıza ve aziz şehitlerimizin hatırasına saygısızlıktır. Bu hareketleri ile milli duygulardan ne kadar uzak Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının hatıralarına ne kadar saygı duydukları ortadadır.

İsviçreli Michael Sauser 1998 yılında bir yarışmada Türk Milli marşını okumayı tercih etti jüri üyelerinin ve izleyicilerin oturduğu yerde olduklarını görünce Türk Ulusal Marşı ayakta dinlenilir diye seyircileri ve jüriyi ayağa kaldırmıştır.

İsviçreli Michael Sauser bile sizden daha millidir. Ak parti gençlik kollarına Türk ulusunun Bayrağına ve Marşına nasıl bağlı olduklarını araştırmalarını ve bu aziz milletten özür dilemelerini temenni ederiz.

Tekrardan aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun

Ak Parti Akçaabat Gençlik Kollarınca Hazırlanıp Sosyal Medyada Yayınlanan ve Tepki Çeken Videonun Tamamı..

Editör: TE Bilisim