AK Parti'de, Önümüzdeki Yerel Seçimler İçin Adaylık Başvurusu Yapacakları İçin Başvuru Süreci Başlıyor

Konu İlgili Olarak Bir Açıklama Yapan AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı Av. Nevzat Çabuk, AK Parti Aday Adaylığı Müracaatlarının Başlangıcı Olarak 21 Ekim 2013 Tarihinin Belirlendiğini Söyledi. Trabzon'da Büyükşehire Aday Olmak İsteyenlerin  Ödeyeceği Miktar Da Belli Oldu.

7500 TL'YE ADAYLIK

Çabuk Ayrıca Merkez Karar Yönetim Kurulu Toplantısında, Mahalli Seçimlerde Aday Adayı Olacak Kişilerden Alınacak Ücretlerinde Belirlendiğini Belirterek Şunları Söyledi: “ Buna Göre, Büyükşehir Belediye Başkanlığı İçin Aday Adaylarından 7 Bin 500 TL Talep Edilecek. Nüfusu 100 Binin Üzerinde Olan İl Belediye Başkan Aday Adaylarından İse 3 Bin Lira İstenecek. Nüfusu 100 Binden Az Olan İl Belediye Başkan Adaylarından Bin 500 Lira Talep Edilecek. Nüfusu 200 Binden Fazla Olan İlçe Belediye Başkanlarından İstenecek Ücret 2 Bin 250 TL Olarak Açıklanırken, Nüfusu 50 Binden Fazla Ve 200 Bine Kadar Olan İlçe Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı İçin Bin 500 Lira Talep Edilecek. Nüfusu 50 Binden Daha Az Olan İlçe Belediye Başkanı Aday Adaylarından 750 TL, Nüfusu 10 Binden Fazla Olan İlçe Belediye Başkan Aday Adaylarından 750 TL Talep Edilecek. Nüfusu 10 Bin Ve Daha Az Olan Belde Belediye Başkanları Aday Adayları İçin İstenecek Rakam 400 TL Olarak Açıklanırken, Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Aday Adaylarından 750 TL İstenecek. İl Genel Meclisi Üyesi Ve Büyük Şehir Olmayan Diğer İllerin Belediye Meclisi Üyesi Aday Adaylarından Da 250 TL Talep Edilecek.

AK Partiye Teveccühün Her Dönem Olduğu Gibi Bu Seçimde De Yoğun Bir Şekilde Olacağını Gözlemlediklerini İfade Eden Çabuk “Bir Ferdin Oy Kullanması Kadar, Her Hangi Bir Birime Aday Adayı Olması Da Demokrasinin Gereğidir. Bu Süreçte Aday Adaylarımıza Her Konuda Yardımcı Olacağız. Aday Adaylığı Konusunda Akıllarına Takılan Her Şeyi İl Başkanlığımıza Sorabilirler. Gerek Belediye Başkanlığı, Gerekse De Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylarını Belirlemek İçin İl Başkanımız İl Yönetimimiz, Sayın Bakanımız, Sayın Milletvekillerimiz Ve Genel Merkezimizin Koordineli Bir Şekilde Araştırmaları Ve Çalışmaları Sonucunda Partimizin İlke Ve Anlayışına En Uygun Adaylarımız Belirlenecektir.  Partimizden Belediye Başkanlıklarına Ve Belediye Meclislerine Aday Adayı Olarak Başvuru Yapacak Arkadaşlara Başarılar Diliyorum” Dedi.

 

Editör: TE Bilisim