AK PARTİ TRABZON MİLLETVEKİLİ KÖSEOĞLU, İLK CUMA NAMAZINI EDA ETTİ

İLK CUMA NAMAZINI KIBLE DAĞI’NDA KILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle yapılan Kıble Dağı Camisinin açılışına katılan AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, ilk Cuma namazını da burada kıldı. Köseoğlu, “Böylesine anlamlı ve tarihi bir günde ilk Cuma namazını eda etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Güneysu ilçesine 9 km mesafede ve bin 200 rakımlı Kıble Dağı zirvesinde inşa edilen Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Camii'nin açılışı yapıldı. Açılışa çok sayıda siyasetçi, bürokrat ve vatandaş katıldı.

Açılışa Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tek kadın milletvekili olan AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu da katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kurdele kesim merasimine katılan Milletvekili Köseoğlu, daha sonra ilk Cuma namazını da burada kılmış oldu.

Köseoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun eşi Hamdiye Soylu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin eşi Hatice Canikli ile camide kadınlar için ayrılan bölümde birlikte saf tuttu.

Köseoğlu, kendisi için oldukça anlamlı ve özel bir gün yaşadığını belirterek, “Bizim kadim medeniyetimiz, estetiği öne çıkarmış, bu estetikle de tarihe mühürler vurmuştur. Kıble Dağı’nda da hamdolsun böyle bir mührün vurulmuş olması bizi gerçekten mutlu etmektedir. Burada bizim medeniyetimizin bir mührü olan bu mescidiniz vardır. Bu camimiz var. Ben de bu tarihi ve anlamlı günde ilk Cuma namazını eda etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum.” biçiminde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim