Muhammet Balta İsmi Bir Adım Öne Çıktı. Başbakanın Ajandasında Onun İsmi Var

AK Parti Teşkilatları Ve Seçmeni Tarafından Partide En Çok Sevilen Siyasetçilerden Biri Olan Çevre Ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta Yoluna Emin Adımlarla Devam Ediyor.  Temayül Yoklamasında Resmi Bir Açıklama Olmamasına Rağmen Kulislere Sızan Bilgilere Göre Ön Sıralarda Çıkan Başbakan’ın Prensi Muhammet Balta 2014 Yerel Seçimlerinde Trabzon Belediye Başkanlığı İçin En Şanslı Aday Olarak Göze Çarpıyor.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN PRENSİ OLDU!

Vakfıkebir’den Siyasete Adım Atarak İl Genel Meclis Üyesi Seçilen Muhammet Balta 2001’de Fırtına Gibi Esen Recep Tayyip Erdoğan Rüzgârına Katıldı. İl Genel Meclis Başkanlığına Seçildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Gibi Önemli Bir Göreve Getirdi. Kısa Sürede AK Parti Teşkilatları Ve Seçmeni Tarafından Partide En Çok Sevilen Siyasetçilerden Biri Oldu.  2009 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanlığını CHP Nin Elinden Alan İl Başkanı Oldu. Muhammet Balta İl Başkanı İken Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu’ndan Seçimin Alınmasında Etkin Rol Oynadı. Trabzon Belediyesi’ni Geri Alınca Bu Görevinde Başarı Limitlerinin Üzerine Çıktı Ve Başbakan Erdoğan’ın Prensi Oldu.

BAŞBAKAN ONA GÜVENDİ!

Başbakan Güvendi Ve O’nu Çevre Ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Yardımcılığına Getirdi. Çevre Ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Olan Muhammet Balta Bu Görevi De En İyi Şekilde Yürütmeye Devam Ediyor. İki Yılda Ankara’yı Tanıdı. Bu Göreve Geldikten Sonra Kendini Daha Da Geliştirdi.İki Yıllık Bakan Yardımcılığı Görev Süresinde Tüm Bakanlarla Birçok Kez, Bakan Yardımcıları Ve Diğer Bürokratlarla Sürekli İrtibat Halinde. Ülke Genelinde 50 İlde Çeşitli Programlara Katılarak Ziyaretlerde Bulundu. Sık Sık AK Parti Genel Merkezince Siyaset Akademilerinde Görevlendirildi. Şırnak, Tunceli, Batman Ve Diyarbakır Gibi İller Başta Olmak Üzere Diğer İllerde Yerel Yönetimler Toplantılarına Katılıp Siyaset Akademilerinde Ders Verip Türk Bayrağı Altında İstiklal Marşı’nı Okuttu. Sağlam İlişkiler Kurdu. Katıldığı Bütün Programlarda Vali, Emniyet Müdürleri İle Çok İyi Diyaloglar Kuran Bakan Yardımcısı Muhammet Balta Trabzon’daki Örgülerin Ankara’daki Uğrak Yeri Oldu. Ankara’ya Giden Trabzonlu Vatandaşlar, İlçe, Belde Belediye Başkanları İle Bizzat İlgilenerek Akşam Sabah Onlarla Haşır-Neşir Oldu. Projeleri Varsa Bakanlıklarda Birlikte Takip Ediyor.

BAŞBAKAN İLE ARASINDA GÖNÜL BAĞI OLUŞTU!

Bu Süreçte Başbakan İle Arasında Gönül Bağı Oluştu. Başbakan Her Görevi Güvenerek Ona Verdi. Bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Yurt İçi Ve Yurt Dışı Görevlerde Temsil Etti. Dolmabahçe Sarayı’nda Güney Kore Başbakanı Ve Gelen Heyetle İki Ülke Arasındaki İlişkiler Toplantısında Başbakan Erdoğan, Balta’yı Yanına Oturturken Aslında Ona Olan Güveninin En Büyük Göstergesi Oldu.

İSMİ BAŞBAKANIN AJANDASINDA!

Bu Başarı Öyküsünün Sonunda İsminin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı İçin Adı Ön Plana Çıktı Ve Bu Görevin Tam Adamı Olarak Görülüyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı İçin Hem Teşkilat Temayül Yoklamasında Hem Anketlerde Hem De Ankara’da İsminin Ön Planda Yer Alması Sebeplerinden Bir Tanesi De Geçen İki Yıllık Süreçte Çok Başarılı Bir Grafik Çizmesinin Ve Ankara’da Trabzon’un Taleplerini Sonuçlandırmasının Etkisi Var. Mevcut Başkan Sn. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu

İle Birlikte Büyükşehir Belediye Başkanlığının En Büyük Adayı Olan Bakan Yardımcısının Adı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ajandasında Yer Alıyor. Cuma Günü Gerçekleştirilecek Olan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında Açıklanması Beklenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığının Favori İsmi Olarak Görülüyor. Taraflı Tarafsız Trabzon’da Her Kesimin Sevgisini Kazanan Balta Trabzon Belediye Başkanlığı İçin En Şanslı İsim Olarak Öne Çıktı.

Muhammet Balta Kimdir?

1966 Yılında Vakfıkebir'de Doğdu. İlk Ve Ortaokulu Vakfıkebir'de, Liseyi Trabzon Lisesi'nde Tamamladı. 1988 Yılında Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Fakültesi'nden Mezun Oldu. 5,5 Yıl Özel Sektörde Maden Mühendisi Olarak Çalıştıktan Sonra 1993 Yılında Vakfıkebir'de Ambalaj Sektöründe Faaliyete Başlayan Fabrikanın Kurucu Ortağı Oldu.

1999 Yılında Vakfıkebir'den Trabzon İl Genel Meclis Üyesi Seçildi. 1999 Yılından Beri İl Genel Meclisi'nde Sırasıyla Şu Görevlerde Bulundu. 2,5 Yıl Bütçe Komisyon Başkanlığı, 2,5 Yıl Bütçe Komisyon Üyesi, 2,5 Yıl İl Daimi Encümenliği, 1 Yıl Meclis Başkan 1.Vekilliği, 1 Yıl İnsan Hakları İl Kurulu Üyeliği, 2,5 Yıl Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Üyeliği, 2 Yıl Hasta Şikayetlerikurulu Üyeliği, Katı Atık Çöp Depolama Birliği Üyeliği, Kent Konseyi Üyeliği, Tanıtım Ve Medya Komisyon Üyeliği, İl Özel İdaresi Stratejik Planı Hazırlama Komisyon Üyeliği, 1 Yıl Denetim Komisyon Başkanlığı, 1,5 Yıl Meclis İmar Ve Bayındırlık Komisyon Başkanlığı Yaptı. BALTA, 2007 Yılında İl Genel Meclis Başkanlığına Seçildi Ardından Trabzon İl Başkanlığı’na Getirildi.

12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinden Sonra Kurulan 61. T.C. Hükümetinde, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Getirildi. Yaklaşık 2 Yıldan Beri Bakan Yardımcılığı Görevini Yürütmekte, Aynı Zamanda Ak Parti Yerel Yönetimler Siyaset Akademisinde Tecrübe Ve Vizyon Paylaşımı Dersleri Vermektedir.  İngilizce Bilmekte Olup, Evli Ve Biri Kız Biri Erkek 2 Çocuk Babasıdır.

Haber:HABER61

Editör: TE Bilisim