Ak Parti Kadroları Buluştu!

1 Kasım zaferi sonrası AK Parti Trabzon’dan gövde gösterisi…

AK Parti Trabzon Kasım Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı Yalı Park’ta gerçekleştirildi. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Trabzon MilletvekilleriAyşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, İl-İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve teşkilat mensupları katıldı. Geniş katılımlı gerçekleştirilen toplantı 7 Haziran Genel Seçimleri ve 1 Kasım Genel Seçimleri çalışmalarının yer aldığı sunumun teşkilat mensuplarının izletilmesiyle başladı.

MİLLETİMİZ KUTSAL EMANETİ BİZE TESLİM ETTİ

Toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Haydar Revi, “Ülkemizin geleceği, milletimizin selameti için çok önemli bir seçimi geride bıraktık. 1 Kasım’da milletimiz bir kere daha bize inandı ve büyük bir teveccühle bu kutsal emaneti AK Parti kadrolarına, yani sizlere ve bizlere teslim etti. 1 Kasım seçimi için AK Parti büyük bir gayretle çalıştı. Ve 1 Kasım seçimi AK Parti için parlak bir zaferle neticelendi. AK Parti kısa vadeli hedefler peşinde koşmaz, küçük hesaplar yapmaz ve sorumluluktan asla kaçmaz. Milletimiz bir kere daha elini taşın altına koyana ve bu ülkenin gelecek hayallerine ortak olana oyunu verdi” şeklinde konuştu.

HİZMETLERİMİZİ TRABZON GENELİNE YAYACAĞIZ

Başkan Revi konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bu başarıda her bir arkadaşımın, AK Parti ailesinin her bir ferdinin büyük payı var, emeği var. Bu destanı sizler yazdınız, bu dirayeti bir kere daha sizler gösterdiniz. Buradan bütün ilçe başkanlarıma, Belediye Başkanlarıma ve Milletvekillerimize söylüyorum: sizler, bize oy vermeyen hemşerilerimize de hizmet edeceksiniz.Hiçbir ayrım yapmaksızın hizmetlerimizi bütün Trabzon geneline yayacağız.Şımarmayacağız, hemşerilerimize yüksekten bakmayacağız, fedakarlıktan asla kaçınmayacağız. İstikametimizden asla şaşmadan, çıtayı daha yükseklere koyarak yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz.”

AK PARTİ BİRLİK VE DİRLİK HAREKETİDİR

Seçimi zaferle tamamlayıp köşelerine çekilmeyeceklerini vurgulayan Başkan Revi, “Teşkilat disiplininden taviz vermeden, teşkilatın hiyerarşik yapısı dışına çıkmadan hemen yarın seçim varmış gibi çalışmalarımıza aynen devam edeceğiz.Trabzon’un ve Türkiye’nin yolu ve bahtı açık olsun. Allah yardımını esirgemesin. Allah bu kutlu yolda bir arada, kardeşçe yürüyenlerin arasına hiçbir fitne ve fesadın girmesine izin vermesin. Bir olanlar milletin birliğini de savunurlar. AK Parti birlik hareketidir, dirlik hareketidir, AK Parti büyük Türkiye hareketidir” dedi.  İl Başkanı Revi konuşmasının ardından 18 İlçe Başkanına 1 Kasım Genel Seçimleri çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

5 VEKİL VE BAKANLIK BİZİ ÇOK SEVİNDİRDİ

Başkan Revi’nin ardından kürsüye çıkan Milletvekili Cora, “Trabzon teşkilatının gücünü 1 Kasım’da gördük. Bu teşkilatla birlikte güzel işler yapacağız. Trabzon’da 5 vekil almasına ne kadar sevinmişsek kabinede bir bakan olmasına da o kadar çok sevindik. Kabinede Trabzon’un bakanlıklarının olmasına Doğu Karadenizli bakanların olması da bizi çok sevindirmiştir. İnşallah hep birlikte Trabzon ve bölge için önemli çalışmalara imza atacağız. Son günlerde yaşanan Rus uçağı krizini de yakından takip ediyoruz. Eğer Ak Parti güçlü bir şekilde tek başına iktidara gelmeseydi Rus krizinden kolayına çıkamazdık” diye konuştu.

TRABZON TÜRKİYE’NİN DİKKATİNİ ÇEKTİ!

Cora’dan sonra kürsüye çıkan Milletvekili Günnar ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Teşkilatımızın bugüne kadar nasıl çalıştığını iyi biliyorum. Trabzon bütün Türkiye’nin dikkatini çekti. Buradaki en büyük pay şüphesiz ki halkımızın ve teşkilatımızındır. Vekillik bizim değil sizin makamlarınızdır. Sizlere layık olabilmek için daha çok çalışacağız. Sırtımızdaki ağırlığın farkındayız. AK teşkilatlar olarak hepimizin vicdanı çok rahat. Çünkü hepimiz her zaman çok çalıştık. Allah eksikliğinizi vermesin hakkınızı helal edin. Şimdi sayın bakanımızla birlikte Trabzon’a daha büyük hizmetler yapacağız. Hedeflerimize varabilmek için gayret edeceğiz.”

BEKLENTİLERİ KARŞILAMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Günnar’ın ardından konuşma yapan Milletvekili Köseoğlu, “Doğu Karadeniz’in tek kadın milletvekili olarak herkesi selamlıyorum. Bugün Trabzon’un gurur günüdür. Bugün burada bakanımız olmasından dolayı ayrı bir gurur duyuyorum. Sayın bakanımız bize her yer Trabzon anlayışıyla Trabzonlu olmayan bakanları da Trabzon adına çalıştıracağına inanıyoruz. İnsanlarımızın bizden çok beklentisi var. Bu beklentileri karşılamak için çok çalışacağız. Dün Diyarbakır’da yaşanan olay herkesi olduğu gibi beni de çok üzdü. Yaşama hakkı vazgeçilmezdir. Bu ülkenin birliğini kimseye bozdurmayacağız. Sizlerden aldığımız güçle biz çok güçlüyüz” diye konuştu.

UZUN İNCE BİR YOLDAYIZ

Köseoğlu’ndan sonra kürsüye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, “Uzun ince bir yoldayız. 2002 yılında Türkiye’de yarın ne olacağını, çocuklarımızın nasıl bir memlekette yaşayacağını, bu ülkede ekonominin, siyasal hayatın, sosyal hayatın ve dış politika itibarımızın nereye gideceğini hesap edemiyorduk. Buna bir çözüm ortaya koyulmalıydı. Bu çok netti ki bu nasıl çözülecekti. Ve bunu kim çözecekti. Demokrasiye kabahat bulanlar bu iş demokrasiyle çözülmez diyordu. Ülkemizin insanın ortaya koyacağı kararlılığı hiçe saymaktı. Milletimiz ardından bir karar verdi. Bunu 50 gramlık oy pusulasıyla birlikte kendi üzerine düşen görevi yerine getirdi.” dedi.

 

BU MİLLET SABRETTİ VE KARARINDAN VAZGEÇMEDİ

Bakan Soylu konuşmasına şu sözlerle devam etti: “O kararında ısrar etti. O kararında bugüne kadar ısrar etti. Milletimiz demokrasiye sahip çıktı. Kendisine yakın olanı her zaman hissetti. Bazen sessiz kaldı. 7 Haziran gibi de davrandı 12 Eylül referandumu gibi de davrandı 1 Kasım seçimleri gibi de davrandı. Birileri hesap yaptılar. Türkiye’nin büyümesine zenginleşmesine dair bu ülkede hesabın içerisinde oldular. Dünyanın hayranlıkla izlediği bu milletin huzurunu bozmak istediler. Ama bu millet sabretti, elini göğsünün üzerine koydu ve ya Allah dedi kararından vazgeçmedi. Milletin güç verdiği milletin destek verdiği idareciler de milletin iradesini hep gördüler.”

VATANDAŞIMIZ SİZ DAVANIZA SAHİP ÇIKIN MESAJI VERDİ

Dertlerinin millet ve ülke olduğunu ifade eden Bakan Soylu, “ 7 Haziran akşamı Trabzon’da hiç de küçümsenmeyecek bir vilayet olmasına rağmen bizim derdimiz şehrin elde ettiği seçim sonucu değildi. Bizim derdimiz milletimiz, bizim derdimiz ülkemizin huzuruydu. 7 Haziran sonrası teşekkür ziyaretlerine gittiğimizde vatandaşlarımız bize, ‘Biz Türkiye’nin neyle karşı karşıya kaldığını biliyoruz siz davanıza sahip çıkın’mesajı verdi. Sorumluluğumuzun farkındaydık. Bunu hep beraber yaptık. Yüzümüze dokunan bir el yorgunluklarımızı aldı gitti.Bu millet büyük bir millettir. Bu millet her türlü sıkıntıyı görmüş ama güzelliklerin en güzeline layık bir millettir” şeklinde konuştu.

MİLLETİMİZ HER ZAMAN GEREKEN CEVABI VERMİŞTİR

Bakan Soylu, “Terörizmle ülkemize ayar vermeye çalışanlar Diyarbakır’da ortaya çıktı. Bizim birbirimize daha çok bağlanmamızın zamanıdır. Yapmak istedikleri açık, hedeflerine gitmek isteyen ülkemizi hedeflerden ayırmak istiyorlar. Türkiye’nin büyümesini bertaraf etmek istiyorlar. Ülkenin huzurunu istikrarını bitirmek istiyorlar. Bunu tüm vatandaşlarımız net bir şekilde görüyor. Onun için diyorum ki ayakları üzerinde duran bir Türkiye’nin olmasını istemeyenlere milletimiz her zaman cevabını vermiştir” ifadelerini kullandı.

TRABZON’DA BÜYÜK BİR BAŞARI ELDE ETTİK

Partisinin Trabzon teşkilatının büyük bir başarı elde ettiğini belirten Bakan Soylu, “Gece yarılarında yaptığımız toplantıları hatırlıyorum. Bu teşkilat büyük bir başarı elde etti. Zaferin altına Trabzon diye imza attı. Söyledikleriniz gerçekçi değildir denmesine rağmen herkes elini taşın altına koymuştur. Herkesin ne büyük bir mücadeleyle çalıştığını biliyorum. Bu zaferi de birbirimize olan inancımızla sağladık. Her bir oyun bize neler yüklediğini bizim için neler ifade ettiğini biliyoruz. Bizden ne beklendiğini ve ne yapmamız gerektiğini anlıyoruz. Bütün bunları çalışkanlığımız, hizmetimiz, sevgimiz ve saygımızla yerimize getirme zamanıdır. Biz milletimize olan sadakatimizden vazgeçemeyiz” dedi.

 

MAKAMLARIMIZ BİRER İMTİHAN ALANIDIR

Bakan Soylu, “Bugün huzurlarınızda Trabzon milletvekili ve kabinenin bir üyesi olarak karşınızdayım. Makamlar gelir ve geçer. Biz bir şey söyledik ve söylemeye devam edeceğiz. Görevler bittiği zaman bizim için söylenecek hayır cümleleri bizim için önemlidir. Biliyoruz ki makamlarımız bir imtihan alanıdır. Bunun farkındayız. Bu imtihanda diğer sınavlarda olduğu gibi sınıfta kalmamak için çok çalışacağız. Sabah evden çıkarken Allah’ım bizi mahcup etme diyoruz. Bunun bilincinde olarak da çalışacağız.Emanete sahip çıkmaktır bizim sorumluluğumuz.Trabzon’a ne söz verdiysek hepsini yerine getirmek için önümüzde tam 4 yıl var. Gecesi gündüze geçecek olan 4 yıl var. Başarının anahtarı ortak akıldır.” şeklinde konuştu

TRABZON’UN ŞİFRESİNİ ÇÖZDÜK

Bakan Soylu konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Kolları sıvamanın zamanıdır. Türkiye’nin en yaşanılabilir şehrini hep beraber kucaklayacağız. En yaşanılabilir şehir bayrağını her zaman taşımalıyız. Trabzon’da bir daha ki seçimde tüm vekillerimizi Ankara’ya götüreceğiz. Şimdi bir sonraki seçim için iddialı bir söz söyleyelim. Sizin de kulağınızda kalsın. Trabzon’da 6-0 kolaydır. Çünkü bu kardeşiniz Trabzon’un şifresini çözdü. Biz Trabzonspor’umuza şampiyonluk formayı giydireceğiz. Kimsenin endişesi olmasın. Yerine getirmek için büyük bir gayreti gerine getireceğiz. Şuna inanıyorum ki bu güzel şehrin insanlarıyla güzel hizmetlere hep birlikte imza atacağız.” Konuşmaların ardından Bakan Soylu ve Milletvekilleri 1 Kasım’da aldıkları oy oranıyla ilk 3’e giren ilçelere plaket takdim etti.

Editör: TE Bilisim