AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İttifak Konusunda Saadet Partisi'nin Kendilerini Şaşırttığını Belirtti. Partideki Üç Dönem Kuralı İle İlgili De Konuşan Yazıcı, "Belediye Başkanlarının Dördüncü Dönemi Olmayacak. OHAL De Devam Eder" İfadesini Kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Best FM'de Ufuk Karcı'nın Konuğu Oldu. Belediye Seçimleri Ve OHAL Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulunan Yazıcı, Saadet Partisi'nin, İttifak Görüşmelerinde Farklı Arayışlara Girmesine, Şaşırdığını Söyledi.

'OHAL DEVAM EDER'

OHAL'in Süresinin Bitmek Üzere Olduğunu Hatırlatan Yazıcı, "MGK'da Ve Son Bakanlar Kurulu toplantısında, OHAL Gündeme Gelmedi. Ancak, İçinde Bulunduğumuz Şartlara Bağlandığında, Devam Etmesi Gerektiği Anlaşılıyor. Seçime OHAL İle Girilecek Söylemi, Doğru Değil. Bu Anayasal Bir Hak Ve Gerektiği Takdirde Uygulanır. Ancak Şuanda Süresinin Sonuna Geliniyor. Bence, Devamı Gelecektir" İfadelerini Kullandı. 

ÜÇ DÖNEM KURALI

2019 Yılındaki Kritik Seçimlerden Birinin De Mahalli İdareler Seçimi Olduğunu Vurgulayan Yazıcı, "AK Parti'nin Değişmez Kurallarından Birisi De Üç Dönem Kuralıdır. Üç Dönemi Tamamlayan, Bir Dönem Ara Verir. Bu, Belediye Başkanları İçin De Geçerlidir. Onlar Da Üç Dönem Sonunda, Ara Vermelidir. Biz, Rasyonel Bir Partiyiz. Bir Yer De, Bir Belediye Başkanı, Çok Teveccüh Görüyorsa, Neden Değiştirelim. Bazı İsimler İçin, İstisna Uygulanabilir. Ancak Bu, Sınırlı Kalır. Bunun Dışında AK Parti'de Herkes İçin, Üç Dönem Kuralı Vardır Ve Uygulanır" Dedi.

UYUM YASALARI 

Meclise Getirilmesi Beklenen Uyum Yasaları Hakkında Da Konuşan Yazıcı, "Bir Komisyon Kuruldu Ve Çalışıyoruz. Cevdet Yılmaz Beyin Koordinesinde, İşin Pratiğini De İnceleyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Talimatını Verdi. Başkanlık Veya Yarı Başkanlık Uygulanan Ülkeler; Meksika, Brezilya, ABD Ve Fransa Gibi Ülkelere Ziyarette Bulunup, Yerinde İnceleyeceğiz." Dedi.

670-391.gif123456---kopya-20180412193626.png

 

 

Editör: TE Bilisim