Ahmet Ağaoğlu'ndan Transfer Ve Ünal Karaman Açıklaması

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, A Spor'da Yayınlanan Takım Oyunu Programına Konuştu.

Bordo - Mavililerin Başkanı Ağaoğlu, Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür, Ünal Karaman Ve Caleb Ekuban'la İlgili Önemli Açıklamalarda Bulundu.

Ahmet Ağaoğlu'nun Yaptığı Açıklamalar Şu Şekilde;

"HAFTA SONLARI BİZE İYİ GELİYORDU"

"O Kadar Çok Problemle Uğraşıyoruz Ki, Gerçekten Maç Günleri Biz Yöneticiler İçin Rehabilitasyon Oluyor. Ne İçin Savaş Verdiğimizi, Ne İçin Mücadele Ettiğimizi Görmüş Oluyoruz. Tekrar Enerji Alıp, Haftaya Başlıyorduk. Bu Kadar Ara Biraz Fazla Oldu. Bir De Biliyorsunuz, 31 Mart Olayı Var Bizde. Her Kulüpte Olduğu Gibi Borçsuzluk Kağıdını Ayarlamak İçin Uğraştık Bu Hafta. Hafta Sonlarını Boş Geçirmek Hiç De Hoş Olmadı."

"TARİHİMİZDE İLK DEFA..."

"38 Milyon Euro'luk Bir Kadro Teslim Aldık Biz. O Kadro Şu Anda 15-16 Milyon Euro'ya Kadar İndi. Oradan Çok Büyük Bir Rahatlama Oldu. 15 Milyon Euro'ya Yakın Oyuncu Satışı Ve 2.2 Milyon Euro'luk Transferler Yaptık. Ürün Satışlarımız 2 Katından Biraz Daha Fazlasına Çıktı İlk Defa. Taraftarlarımız Stadımızı Doldurdu. 27 Bin Ortalama İle Oynadık Bu Da Tarihte Bir İlk. Nisan'ın 8'inde 1. Yılımızı Dolduracağız. 450 Milyon Liraya Yakın Borç Ödemesi Yaptık. Ancak Aldığımızda 980 Milyon Civarı Bir Borç Vardı Ve O Hal Aynı Duruyor. Sebebi De Kur Farkı Ve Alınmış Krediler. Bunların Toparlanması Tabii Ki Zaman Alacak. Uğraşıyoruz, Her Gün Yeni Bir Sorun Geliyor, Onları Çözüyoruz. Bunları Yaparken Yeni Bir Yapılanma, Altyapı Çalışmaları, Transfer Politikasını Yapmaya Çalışıyoruz. Trabzonspor Tarihinde İlk Defa Taraftarlar, Bir Yönetimin Bu Kadar Arkasında Durdular. Bunda Da İlk Geldiğimizde Açıkladığımız Gerçeklerin Kamuoyu Tarafından Bilinmesinin Çok Büyük Bir Payı Olduğunu Düşünüyorum."

"YUSUF VE ABDÜLKADİR'E TEKLİFLER GELDİ"

"Yetiştirmiş Olduğunu Ve Bir Noktaya Getirdiğiniz Oyuncular, Kulübün Mal Varlıkları. Bu Açıdan Bakmak Lazım. Bir Futbol Kulübü, Futbolcu Alırken Ve Satarken Para Kazanır. Emlakçılık Yapacak Halimiz Yok. Bütçe Açığını Belli Projelerle Kapatmaya Çalışıyoruz. Bu Kadar Parayı Nerede Batırdı Derlerse Emlakçılık Yaparak Değil, Futbolcu Alış Ve Satışında Yapılan Yanlışlarla Buralara Geldi Bu Borç Yükü. Trabzonspor Başkanının Bile Parası Ödendikten Sonra, Her Şeyi Satılıktır Diye. La Liga'da Bir Kulüp Bana Teklifte Bulunsa, Rakam Da İyiyse Bu Rakam Da Kulübümü Rahatlatacaksa Beni De Satabilirler. Yusuf'un Abdülkadir'in, Hüseyin'in, Uğurcan'ın Parmakın Farklı Bir Misyonu Var Trabzonspor'da. Bunlşar Altyapı İçin Rol Model Oyuncular. Çok Birikmiş Sorunlar Var Ve Dışarıya Yansımamasının Sebebi Çok İyi Bitr Yönetim Yapımızın Olmasıdır. Biz Birbirimizle Uğraşmak Yerine, Takımla Uğraşıyoruz. Yönetim İçerisindeki Bu Birlik Beraberlik Olmasa, Bizim De Bu Problemlerin Altından Kalkmamız O Kadar Kolay Olmayacaktı. Altaypıdan Çıkardığımız Oyuncuları, Tecrübeli Oyuncularla Harmanlayan Bir Kadro Yapısı Kurmak İstedik. Uçuk Kaçık Transferler Yapamaya Gerek Yok Diye Düşündük. Yusuf Ve Abdülkadir Avrupa'nın Büyük Kulüplerinin Radarında. Menajerler Zaten Her Gün Gidip Geliyor Ancak Biz Kulüpleri Ciddiye Alıyoruz. Yusuf İçin Geçen Sene 14 Milyon Euro'luk Bir Teklif Geldi, Abdülkadir'e De Yine Aynı Rakamda Bir Teklif Geldi. Bu Sene De Devre Arasında Cardiff'in Yapmış Olduğu Bir Teklif Vardı. Ancak Bizim Transfer Yasağımız Var Ve Bana Göre Yusuf Da Abdülkadir De Misyonunu Tamamlamadı Bizim Kulübümüzde. Bu Oyuncular Bizim Marka Büyükelçimiz Olacaklar. Gittikleri Yerde Trabzonspor'u Temsil Edecekler. Ülkemizi Temsil Edecekler. Onun İçin Ligde Kalma Mücadelesi Veren Herhangi Bir Takıma, Kulübede Otursun Diye Verme Niyetimiz Yok. Hem Kendilerinin Mutlu Olması Hem De Kulübün Bundan Para Kazanması Gerekiyor."

"BANA DÜNYALARI VERSELER ARDA'YI, UĞURCAN'I VERMEM AMA..."

"Duygusal Olarak Baksanız Ben Dünyanın Paralarını Verseler, Uğurcan'ı, Arda'yı Vermem. Gerçekten Kolay Değil. Ama Bir Camianın Başkanlığını Yapıyorsanız Realist Olmanız Lazım. Yusuf Ve Abdülkadir'in Kalitesine Bakarsanız, 20 Değil, 30,40,50,60 Verilmeli. Ancak Burada Da Ligimizin Kalitesine Bakmamız Lazım."

"YABANCI KURALINDA DÜŞÜNCEMİZ..."

Bizim Yabancı Kuralında Düşüncemiz Kademeli Olarak Düşürülmesi Düşüncesinde. 4 Kulüp Bizimle Aynı Görüşte. Diğer Kulüpler Statünün Aynı Şekilde Devam Etmesi Yönünde Karar Aldılar. Ben De Hiçbir Sorun Olmadığını, Onların Da Kararına Saygı Duyduğumu İlettim.

"EKUBAN'LA SÖZLEŞME YENİLEYECEĞİZ"

Ekuban 31 Mayıs'a Kadar Bizde. Ancak Gündemimizde O Kadar Farklı Sıkıntılar Var Ki 31 Mayıs Tarihine Yakın Bir Tarihte Ekuban'la Sözleşmemizi Yenileyeceğiz. Leeds Ekibi De 10-15 Milyon Pound Verirse Bize, Orasını Bilemem.

"ÜNAL HOCAYLA GELECEK SEZONU PLANLIYORUZ"

"Ünal Hoca Bir Yere Gitmiyor, 3 Ay Daha Burada Kendisi. Önümüzdeki Sezonun Planlamasını Birlikte Yapıyoruz. Lige Verilen Aradan Doalyı Böyle Haberler Çıkıyor, Böyle Sıkıntılarımız Yok. Ekuban'ın Takıma Vermiş Olduğu Katkıyı, Scout Ekiplerimiz Bize Söylemişti."

a-256.gif

 

Editör: TE Bilisim