İlkadım Gayrimenkul Afrika’da

2012 yılında Akçaabat’ta faaliyete başlayan Akçaabat’ın en büyük gayrimenkul satıcısı ilkadım gayrimenkul 2016 yılına Afrika pazarına girmekle başladı.

İlkadım gayrimenkul yönetim kurulu başkanı CENGİZ KARABACAK Afrika’ya gerçekleştirdiği gezi sonrası Afrika’ya hayran kaldığını belirterek, herkesin Özellikle iş adamlarımızın Afrika’ya giderek Afrika’yı Keşfetmelerini, gezip görmelerini ve oradaki yaşantının anlatıldığından çok daha farklı olduğunu göreceklerini inanıyorum.

Afrika’da yatırım ortaklığı gerçekleştiren Trabzon’un ilk gayrimenkulcüsü İLKADIM GAYRİMENKUL yönetim kurulu başkanı CENGİZ KARABACAK, Afrika’yı Türkiye ile kıyasladığınızda Afrika’da kazancın ( Bire Üç ) daha fazla olduğunu göreceksiniz açıklamasında bulundu.

akcaabatinsesi.com haber sitemize Afrika gerçekleştirdiği yatırımını anlatan CENGİZ KARABACAK süreci şu şekilde anlattı…

KURUMSALLIKTAN AFRİKA PAZARINA

2012 yılında kurumsal bir yapıda inşaat ve gayrimenkul sektörüyle iş hayatına Akçaabat’ta başlayan ilkadım gayrimenkul artık Afrika piyasasında yatırım hayatına başladı.

Şuanda Afrika’nın Mozambik Maputo’da inşaat işine başladık. Konut ve ticari alanlar altında toplamda 75 dairelik devam eden inşaatımız var. Konut ve ticari alandaki dairelerimizi 1,5 yıl sonra müşterilerimize teslim edeceğiz.

NEDEN AFRİKA? DİYE SORARSANIZ

Afrika’ya gerçekleştirmiş olduğumuz iş gezisi sonrası değerlendirmelerimizin başında Afrika’da bizim faaliyet gösterdiğimiz iş sektörünün çok cazip olduğuna Karar verdik. Oradaki potansiyelide gözlemleyerek Afrika pazarında olalım kararı aldık. Öylede oldu,  geziden sonra gerçekleştirdiğimiz görüşmeler anlaşmalar derken tam 10 gün içerisinde iş ortaklılığımız resmileşti. Açıkçası gittik gördük ve 10 gün içerisinde Afrika’da iş ortaklılığı anlaşmasını gerçekleştirdik.

Afrika’da ortak olduğumuz arkadaşlarımızın Afrika’da hazır düzenleri var. Buda Bizim Orada çok rahat çalışmamızı sağlayacak. Kendilerine üretim yapmaları anlamında talepler geliyor bu talepleri bundan sonra ilkadım gayrimenkul’un desteğiyle çok daha yükseklere çıkacak olduğuna inancımız tam.

TÜRKİYE – AFRİKA TİCARİ PAZAR KIYASLAMASI

Afrika Türkiye’ye göre çok bakir pazara sahip. Oradaki imkânlar Türkiye’ye göre çok daha fazla.

ÖRNEK VERECEK OLURSAK…

TÜRKİYE’DE ÜÇ MİLYONLUK YATIRIM YAPAN MÜTAHİT BUNUN KARŞILIĞINDA 500 BİN TL. ALIR. BUNUNDA SÜRESİ 2 VEYA 3 YIL SÜRER.

AFRİKA’DA AYNI ŞARTLARDA AYNI RAKAMLARLA YATIRIM YAPAN MÜTAHİTİN ALACAĞI ( 1 e 3 ) DÜR. BURADAKİ KAR PAYI DAHA FAZLA OLMUŞ OLUYOR. AYNI ZAMAN DİLİMİNDE 9 TRİLYON KAR ETMİŞ OLUYORSUN.

Aradaki farkın bu kadar açık olmasının nedeni ise Afrika’daki para biriminin dolar olması.

TÜRKİYE’DE 3 MİLYARLA 30 DAİRE ÜRETİRKEN

AFRİKA’DA 3 MİLYARLA 10 DAİRE ÜRETİYORSUN.

Yine bu rakamları Pazar payına vurduğunuz zaman matamatiksel olarak Afrika’daki yatırımın ne kadar karlı ve kazançlı olduğunu anlayabiliyoruz.

Son olarak şunları söylemek istiyorum. ilkadım gayrimenkul olarak Afrika’daki inşaat sektörü ve diğer yatırımlarımız zamanla hız kazanacak. Ticari anlamda Afrika pazarı o kadar güçlü ve sağlam temeller üzerine kurulmuş ki dünya ülkelerinin Afrika’ya karşı müthiş teveccühü var. Özellikle yer altı, yer üstü madenlerinin çok sayıda var olması Afrika’yı tercih etmemizde bize çok yarar sağlayacak olduğuna inanıyoruz.

img_0571.jpgimg_0574.jpgimg_0576.jpgimg_0579.jpg

Editör: TE Bilisim