ÖZGEÇMİŞİ

1963’te Trabzon-Akçaabat-Çatalzeytin Köyü’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Akçaabat’ta tamamladı. Yükseköğrenim hayatına KTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 1984’te mezun oldu.

1985-1987 yılları arasında KTÜ’de yüksek lisansını tamamlayarak, İnşaat Yüksek Mühendisi unvanını aldı. 1985–1993 yılları arasında DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğü’nde çalıştı. 27 Mart 1994’te Akçaabat-Akçakale Beldesi Belediye Başkanlığı seçimini kazanıp, belediyenin kurucu başkanı oldu. 1994-2009 yılları arasında SHP ve CHP’den belediye başkanlığı yaptı. Bu dönem içerisinde SHP ve CHP Genel Merkez kurullarında delege olarak birçok kez görev yaptı.

İnşaat sektöründe ticaret hayatını sürdüren Ali Türen Öztürk, evli ve 3 çocuk babası. İyi derecede İngilizce biliyor.

Yerel yönetimdeki tecrübeyle TBMM’ye girmeyi hedefliyor

Ali Türen Öztürk (9)

CHP’nin Trabzon 2. sıra milletvekili adayı Ali Türen Öztürk, 15 yıl belediye başkanlığı yapmış bir isim. Yerel yönetimde ustalaşan Öztürk, bu tecrübesini TBMM’ye taşımak için gayret gösteriyor

Akçaabat’ta CHP’li bir ailede doğup büyüyen Ali Türen Öztürk, siyasete üniversite yıllarında ilgi duymaya başladı. Toplumsal değerlere, kültürel yaşama, özgürlüklere ve eşitliğe olan tutkusu, 1980 sonrasında aktif olmasa bile üniversitedeki siyasi faaliyetlere yönlenmesine neden oldu. Öztürk’ün aktif siyasete girişi ise, 1994 seçimlerinde Akçaabat’ın Akçakale Beldesi Belediye Başkanlığı’na aday olmasıyla gerçekleşti. Girdiği ilk seçimde başkanlık koltuğuna oturan Öztürk, 3 dönem boyunca beldeyi yönetti.

İKİNCİ KEZ İKİNCİ SIRA

Ali Türen Öztürk (3)

Öztürk, 2011 genel seçimlerinde Trabzon’da CHP milletvekili aday belirleme önseçiminde birinci oldu ancak kontenjan uygulaması nedeniyle ikinci sıradan aday gösterilince seçilemedi. Siyaset sahnesini boş bırakmayan Öztürk, 7 Haziran seçimleri için yeniden aday adayı oldu ve yapılan önseçimde bu kez partililerin tercihiyle ikinci sıra adayı yapıldı.

HERKESİN VEKİLİ OLACAK

Ali Türen Öztürk (5)

Seçilmesi halinde kendisine oy veren vermeyen herkesin vekili olacağını belirten Öztürk, geleceğe dönük hedeflerini şöyle anlattı:

“Beni destekleyen herkese öncelikle çok teşekkür ediyorum. Onları mahcup etmemek için elimden gelenin fazlasını yapacağım ve buradan da onlara söz veriyorum. Eğer ben seçilirsem Ankara'da yemin ettikten sonra ortadan kaybolan milletvekillerinden olmayacağım. Beni tanıyanlar iyi bilir. Kamu hizmetimin yanı sıra özel sektördeki çalışmalarımda da hiç bir zaman kimseye kapımı kapatmadım. Eğer seçilir milletvekili olur isem de, partilim olsun olmasın hiç bir vatandaşıma kapımı kapatmayacağım. Onların emrinde bir vekil olarak çalışacağım.”

İLGİDEN MEMNUN

Ali Türen Öztürk (11)

“Oldukça yoğun bir tempo ile çalışıyoruz. Mümkün olduğunca her bir vatandaşıma şahsen ulaşmaya çalışıyorum. Özellikle Ortahisar, Düzköy, Akçaabat, Çarşıbaşı, Tonya ilçelerimizde çalışmalarımı yoğunlaştırdım. Bir siyasetçi olarak geçmiş yıllarda toplum için yaptıklarınız öne alındığında, halkımızdan oldukça iyi temenniler aldığımı söyleyebilirim. Şahsen ulaşamadığım bireylere de ekip arkadaşlarım olan hanımefendiler ve gençler ile ulaşmaya çalışıyorum. Sabahın erken saatlerinde başlıyor çalışmalarımız. Oldukça fazla ilgi görüyoruz, memnunuz.”

SOSYAL DEVLET

“Biz devleti sosyal devlet olarak yeniden inşa edeceğiz. Devletin "müteahhit" devlet olmaktan ziyade, üretimi ve istihdamı teşvik eden sosyal bir devlet olarak yeniden inşasını öne aldık. Özellikle iktidar partisi tarafından vatandaşımıza aktarılan "nereden verecekler", "hazineyi biz doldurduk, onlar boşaltacak" şeklindeki yaklaşımların içeriksiz olduğunu, bütçeye gelecek yaklaşık 55 milyarlık yükün de bütçe kalemlerindeki önceliklerimiz üzerinde yapacağınız küçük bir değişiklikle karşılanabileceğini açıklıkla ifade ediyoruz. Yoksulluk sınırı altında gelir temin eden 65 milyon insanımızı mı düşünüyorsunuz, yoksa ülke hazinesinin yüzde 90'nına yakınını paylaşan diğer 7 milyon insanımızı mı önceliyorsunuz? Tercih bu noktadadır.”

TRABZON İÇİN ÖNCELİKLER

Ali Türen Öztürk (13)

“AKP iktidarının 13. yılında bu kentte yapılan çalışmaların bir bölümü anlamlı bulunabilir, bu da doğaldır. Her iktidar döneminde de bu süreç yaşanmıştır. Bu kentte özel yapılan hiç bir şey yoktur. Kamu erkinin her ilde ve bölgede yaptığından özel bir başka uygulama yapılmamıştır. Tek bir istihdam yaratıcı tesisin inşa edilmediğini, ileriye dönük de böyle bir proje tasarısı olmadığını söyleyebilirim. Bina inşaatı ile bu halka hizmet sunulmaz, istihdam yaratılmaz. Bu binaların içinde yeterli, yetenekli, uzman eleman olmadığı sürece doğru bir hizmet sunumu yapmanız mümkün değildir. Bugün Trabzon'da birkaç özel sektör girişimcisi hariç istihdam yaratan tek bir işletme yoktur, devlet tamamen bu işin içerisinden çekilmiştir. Tarımsal üretimin teşviki kaldırılmış, üretmeden tüketme kültürü egemen kılınarak, halkın yoksulluğu yönetilerek, iktidarda kalma projesi adeta işletilemeye çalışılmıştır, bu kentte. Kamu yatırımlarının hiç birinde süreklilik arz eden istihdam yaratıcı bir yön yoktur. Yani insanımızın, inşa edilen binalar, yollar ile (ne şekilde, kimlere yaptırıldığı tartışılır) yoksulluğu idame edilmeye çalışılmıştır. Devletin adına erk kullananların, zamanlamalı ve üretime dayalı olmayan ve daha çok seçim süreçleri öncesine sıkıştırılmış kısa süreli istihdamlar yaratarak, vatandaşın oyunu almaya yönelik adımlar haricinde hiç bir adımı olmamıştır. Bakıyoruz, İŞKUR aracılığı ile Orman İdaresi aracılığı ile ÇAYKUR aracılığı ile seçim öncesi sorsanız iş olanakları yaratılmış! Buradan tekraren ifade ediyorum. Halkımız, bugün atılan bu adımlar ile işsizliğe çare bulunduğunu düşünmesin.

Bu iktidarın Trabzon için istihdam politikası seçim süreci ile ilgilidir. Bizim ise, insanımızın onurlu bir şekilde yaşayacağı hukuku olan ve gelecek kaygısı taşımdan evine ekmek götüreceği bir sistemi kurgulamaktır.”

HERKES KADROLU OLACAK

“ Hiç bir vatandaşımız endişe etmesin. Kamu hizmetine AKP'nin örgütleri aracılığı alınan vatandaşlarımız da dahil hiç bir vatandaşın ekmeği ile oynanmayacak, her biri kadrolu çalışan olarak, kurumunda çalışmaya devam edecektir. Biz Allah'tan korkarız. Yoksulu, yetimi, kimsesizi, düşkün olanı koruyan, hakkaniyeti gözeten bir anlayış taşıyoruz. O açıdan, her ne şekilde olursa olsun kamu hizmetlerinde istihdam edilen bütün vatandaşlarımızın özlük haklarının korunacağı sözünü veriyoruz. Yine ilimizde ve bölgemizde en temel hedefimizin istihdam yaratıcı yatırımların programlı bir şekilde yöremize kazandırmak olacaktır.”

İKTİDAR PARTİSİ YORULDU

“Trabzon halkına buradan sesleniyorum. AKP yorulmuştur. Bu yorgunluk hali ile ülkeye hizmet etmesi mümkün değildir. Gerek iç siyasette gerekse dış siyasette ülkemiz aleyhine gelişen olumsuz süreci farklılaştıracak, toplum yararına, ülke çıkarına yönelik siyasetlerin üretildiği bir iktidara ihtiyaç vardır. Bu da CHP iktidarıdır. Bu nedenle, halkımızdan 4 yıllık bir yetki istiyoruz. Eğer başaramaz isek, 4 yıl kısa bir süredir. Yetkiyi alırlar. Ama biz azimli ve inançlıyız. Başaracağız. Bu milleti yoksulluktan kurtaracak, hakça bölüşen, üreten bir düzen oluşturacağız.”

HERKESTEN DESTEK BEKLİYOR

Ali Türen Öztürk (14)

“Trabzon AKP'nin 13 yıllık iktidarında hep kaybeden bir kent olmuştur. Bu kayıpları gidermek bizim boynumuzun borcudur. CHP iktidarında bu kentte yatırımcı bir bakanlığı taşıyacak bir milletvekili olmak istiyorum. Halkımızın bunu hak ettiğini ve bize güçlü bir destek vermeleri halinde bunu gerçekleştireceğimin sözünü halkıma veriyorum.

Biz bu kent ile seçim süreçlerinde ilintilenmedik. İlintimiz de seçimler ile sürmeyecektir. Halkımızın desteği ile eğer seçilir isem neleri başarabileceğimizi, geçmiş süreçte verdiğimiz hizmetler ile ispatlayan bir birey olarak, hiç bir siyasi angajmana girmeden her kesimden destek bekliyorum.”

Editör: TE Bilisim