Çanakkale’de Yapılan Adalet Kurultay’ında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaydancıoğlu, CHP Ordu İl Başkanı Atilla Şahin, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, CHP Giresin İl Başkanı Necati Tığlı, CHP Akçaabat İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu İle Bir Araya Gelerek Fındık Üreticisi İçin Adalet İstediler. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hükümetin Açıkladığı Fındık Fiyatı İle Fındık Üreticisine Adil Davranmadığını Belirtti Ve Fındık Üreticisi İçin Adalet İstedi.

ÜRETİCİ BAHÇESİNE GİRMEK İSTEMİYOR

Daha Sonra Basın Açıklaması Yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun. Çanakkale’den Adalet Kurultayı’nda Sesleniyoruz Diyerek,, “Bugün Fındık Üreticimiz İçin De Adalet İstiyoruz. 8 Milyon Karadeniz İnsanının Geçimini Sağlayan Fındığımıza Ve Üreticimize Sahip Çıkılsın İstiyoruz. Ülkemize 3 Milyar Dolar Deviz Kazandıran Üreticinin Alın Terinin Peşkeş Çekilmesini İstemiyoruz. İktidar Üreticiyle Alay Edercesine Açıkladığı Fındık Fiyatının Kabul Etmiyoruz. Bakanlık 8.75 Lira Maliyet Açıklıyor. Fındığa 10 Lira Fiyat Veriyor. Fiyat Neredeyse Maliyeti Kurtarmıyor. Üretici Artık Bahçesine Girmek İstemiyor. Karadenizli Fındık Üreticisi Bunu Hak Etmiyor” Dedi.

HÜKÜMETİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Seyit Torun, “Fındığa Ve Üreticisine Her Zaman Sahip Çıkan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na Fındık Üreticisinin Adalet Çığlığını Bir Kez De Burada İlettik. Genel Başkanımız Da Seslendi, Bizlerde Buradan Sesleniyoruz. Fındık Üreticisi İçin Adalet İstiyoruz. Hükümeti Göreve Davet Ediyoruz. Fiyat Derhal Revize Edilmeli Ve 15 Lira Olarak Açıklanmalıdır. 400 Bin Üreticinin Hakkı Budur. Fındık Üreticisi Adalet İstiyor. Bin Bir Emekle Ürettiği Ürününün Karşılığını Almak İstiyor. Sadaka İstemiyor, Alın Terinin Karşılığını İstiyor” Diye Konuştu.

123456---kopya-20170829191659.png

Editör: TE Bilisim