Akçaabat İlçesinde Yaşayan Yürüme Engelliler, Belediyeden Yürüme Engelliler İçin Tuvalet Yapılmasını İstiyor.

Akçaabat Merkezine İndiklerinde Tuvalet İhtiyaçlarını Kuytu Köşelerde Pet Şişelere Yapmak Zorunda Kaldıklarını Belirten Engelliler, Normal Tuvaletlerde İhtiyaçlarını Karşılamanın Zor Olduğunu İfade Ediyor.

‘ÇOK BÜYÜK AYIP’

Akçaabat İlçesinde İsminin Açıklanmasını İstemeyen Yürüme Engelli Bir Vatandaş Haber Sitemize Yaptığı Açıklamada, Her Yıl Yüzlerce Binlerce Yerli Ve Yabancı Turistin Ziyaret Ettiği İlçemizde Engelliler İçin Tuvalet Bulunmamasının 'Çok Büyük Ayıp' Olduğunu Söyledi.

Tekerlekli Sandalyeye Mahkum Yaşayan Yürüme Engellilerin Kendilerine Yardım Eden Kimse Olmadığı Taktirde Tuvalet İhtiyaçlarını Pet Şişe İçine Yapmak Zorunda Kaldıklarına Dikkat Çeken Akçaabatlı Engelli Vatandaş,Akçaabat Belediyesinin Biz Engelliler İçin Bu Sorunu Çözmesi Gerektiğini Yoksa Belediye Bizleri Evlerimize Tıkayıp Yaşamdan Ve Sosyal Hayattan Koparmayamı Çalışıyor Diye Eleştirdi.

‘ENGELLİ TURİSTİ DÜŞÜNÜN’

Akçaabatlı Yürüme Engelli Vatandaş, Akçaabat’ta Engelli Tuvaleti Bulunmaması Sebebiyle Tuvalet İhtiyaçlarını Karşılamada Büyük Zorluk Çektiklerini Anlattı. AB Ülkelerinin Çoğunda Engellilerin Temel İhtiyaçlarının Karşılandığını Dile Getiren Akçaabatlı Engelli Vatandaş "Tuvalet İhtiyacını Karşılamada İnanın Çok Zorluk Çekiyoruz. Siz Bir De Akçaabat’a Tatile Gelen Bir Engelli Vatandaşın Halini Düşünün" Diye Konuştu.

123456---kopya-20170624230335.pngyesyeni-logo-final-20170624230335.png

Editör: TE Bilisim