Gaziantep'in İslahiye İlçesi’nde Çiftlikte Çobanlık Yapan S.D. Günübirlik Çalışan Bir Ailenin 9 Aylık Kız Bebeğine Cinsel İstismarda Bulunduğu İddiasıyla Gözaltına Alındı. Gaziantep Valiliği, Çobanın Tutuklandığını, Mağdur Ailenin Koruma Altına Alındığı Açıkladı.

Olay, Bir Çiftlikte Meydana Geldi. Ülkelerindeki İç Savaştan Kaçarak Türkiye’ye Sığınan Ve İslahiye’de Barınan Aile, E. İsmindeki 9 Aylık Kız Bebeklerini Aynı Yerde Çobanlık Yapan S.D.’Ye Emanet Edip Tarlaya Çalışmaya Gitti. Aile, Bir Süre Sonra Geldikleri Çadırda Bebeğin Rahatsızlandığını Fark Edip İslahiye Devlet Hastanesi’ne Götürdü. Bebeğin Acil Serviste Yapılan Tedavisinde İstismar Belirtilerine Rastlanılırken, Olayla İlgili Çalışma Yapan Jandarma Aynı Çiftlikte Çobanlık Yapan S.D.’Yi Gözaltına Aldı.

Valilikten Açıklama

Gaziantep Valiliği'nden Bu Sabah Yapılan Açıklamada, Dün İslahiye İlçesinde Bir Ailenin Kız Çocuğunun Cinsel İstismara Uğradığı İddiasıyla İlçe Jandarma Komutanlığına Başvuru Yaptığı Aktarıldı. Başvuru Üzerine Titiz Çalışmalar Yürütüldüğü Belirtilen Açıklamada, "Çiftlikte Çoban Olarak Çalışan Şüpheli S.D. Adlı Şahıs Kısa Sürede Yakalanarak Gözaltına Alınmış, Düzenlenen Tahkikat Evrakı İle Birlikte Çıkarıldığı Mahkemece Tutuklanmıştır. Mağdur Aile Ve Çocuğumuz Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzce Koruma Altına Alınmıştır" İfadelerine Yer Verildi.

Bakan Kaya: Vicdanımda Büyük Bir İnfial Yarattı

Yaşanan Olayla İlgili Sosyal Paylaşım Sitesi Twitterdan Açıklamada Bulunan Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Dün Gaziantep İlimizde Bir Ailenin Bebeğine Yönelik İnsanlık Dışı İstismar Vakası Yaşanmıştır. Bu İğrenç Olay, Toplumumuzun Tüm Fertleri İle Birlikte Bir Anne Olarak Şahsımın Da Vicdanında Büyük Bir İnfial Yaratmıştır." Dedi.

Kaya, Bebek Ve Ailesinin Devlet Koruması Altına Alındığını Ve Aileye Yönelik Psikososyal Destek Başlatıldığını Belirterek, Şunları Kaydetti:

"Yavrumuz Ve Ailesi, Gaziantep Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Eliyle Devletin Koruma Şemsiyesi Altına Alınmıştır. Aileye Yönelik Gerekli Psikososyal Destek Faaliyetleri Bakanlığımızca Yapılmaktadır. Şahıs Yakalanarak, Çıkarıldığı Mahkemece Tutuklanmıştır. İnsanlık Dışı Bu Suçun Failinin Adalet Önünde En Kısa Sürede En Ağır Şekilde Cezalandırılmasının Sonuna Kadar Takipçisi Olacağız."

yesyeni-logo-final-237.png

Editör: TE Bilisim