Trabzon'da 2014 Yılında 7 Bin 770 Kişi İşe Yerleştirildi

Trabzon’da 2014 yılında 7 bin 770 kişinin işe yerleştirildiği belirtildi.

İl İstihdam Kurulu Ocak ayı toplantısı Valilik B Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Öz’ün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Vali Yardımcısı Şükrü Kara, İş-Kur İl Müdürü Mustafa Sezgin ile il istihdam kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda 2014 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Öz, “2014 yılına baktığımız zaman İş-Kur’un geleneksel çalışma yönteminden çıkıp yeni anlayışla oluşturulan çalışma sisteminin vatandaşlarımız tarafından da yavaş yavaş benimsendiğini görüyoruz. Artık insanlarımız İş-Kur’u bir istihdam merkezi olarak görüp başvuruyorlar. İş-Kur’un kurslarına ve diğer faaliyetlerine itibar edip bu konuda meslek sahibi olma konusunda önemli mesafeler kat ediyorlar. İstihdam, Kariyer Günleri ve fuarlar, üniversiteyle işbirliği içersinde düzenlenen faaliyetler önemli. İş ve meslek danışmanlarımızın yürüttüğü çalışmaların yanında yine İş-Kur İl Müdürlüğümüzün Türkiye genelinde olduğu gibi işgücü piyasası araştırmaları önemli. Bütün bu çalışmaların sonuçlarını olumlu yönde alıyoruz” diye konuştu.

2014 yılında işe yerleştirilen kişi sayısı hakkında da bilgi veren Vali Öz, “2014 yılı verilerine baktığımız zaman 7 bin 770 kişinin kurum aracılığı ile işe yerleştirildiğini görüyoruz. Bu bizim kendi konumumuzdaki iller arasında birinci, Türkiye genelinde ise işe yerleştirme konusunda 5.olduğumuz gösteriyor. Bu çok önemli bir aşamadır. Çalışmalarımız piyasa şartlarına ve bölgenin ihtiyacına yönelik düzenlemelerle devam ediyor. Toplantının bölgenin üretimine ve istihdama katkıda bulunmasını temenni ediyorum ” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim