Demirkapı Soğuksu Yaylasında Yapılan Festivale, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Birinci, Söğütlü Eski Belediye Başkanı Metin Gedikli, Düzköy İlçe Eski Belediye Başkanı Salih Bakal, Aykut Beldesi Eski Belediye Başkanı Muhammet Topal, Çal Beldesi Eski Belediye Başkanı Mehmet Tayyar, Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şube Başkanı Eyüp Gedikli, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüboğlu, Akçaabat Halk Kütüphanesi Müdürü İsmail Sağlam, Pazarcık Jandarma Komutanı Vedat Polat, Aykut Mahallesi Muhtarı Hamit Topal, Işıklar Mahallesi Muhtarı Ali Aktaş, Koçlu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kahraman, Sarıtaş Mahallesi Muhtarı Salih Alşan, Ortaköy Mahallesi Muhtarı Özkan Kaba, Tütüncüler Mahallesi Muhtarı Metin Köse, Kaleönü Mahallesi Muhtarı Osman Kahraman, Çarşıbaşı Yeni Köy Muhtarı Ahmet Şener, Doğanköy Mahallesi Muhtarı Bitti Yazıcı, Küçüktepe Mahallesi Muhtarı Nail Akkaya, Demirkapı Mahallesi Muhtarı Nazım Öztürk, Demirkapı Güzelleştirme Ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Erikli Mahallesi (ERDER) Dernek Yöneticileri, Festivale Katkı Sağlayan Sponsorların Yetkilileri, İş Adamları Ve Çok Sayıda Vatandaşlar Katıldı.

Festival Davul Zurna Eşliğinde Festival Alanına Yürüyüşle Başladı…

Bu Yıl 7.Si Düzenlenen Demirkapı Soğuksu Yayla Festivali Programı Dernek Başkanı Erol Gedikli, Dernek Yöneticileri Ve Festivale Katılan Protokol Mensuplarının Davul Zurna Eşliğinde Horon Oynaya Oynaya Festival Alanına Yürüyüşle Başladı. Festival Alanına Gelen Kalabalık Protokol Mensupları Büyük Horon Halkası Oluşturarak Festivalin İlk Açılış Horonunu Oynadılar.

Oynanan Horonun Ardından Günün Anlam Ve Önemini Belirten Konuşmayı Demirkapı Güzelleştirme Ve Yaşatma Derneği Başkanı Erol Gedikli Yaptı. Başkan Erol Gedikli Yaptığı Konuşmada: Demirkapı (İstera)Soğuksu Yayla Festivalini Yapmaktaki Amacımız Demirkapı’yı Yaşamıyla, Doğasıyla, Kültürüyle, Tarımıyla, Trabzon’a Türkiye’ye Ve Dünya’ya Tanıtmaktır. Ayrıca Şenlik Alanımız Olan Soğuksu Alanının Öneminide Ortaya Koymak İstiyoruz. Geçmiş Festivallerdeki Amacımız İle Bugünkü Amacımız Her Zaman Aynı Olmuştur. Açıkçası Demirkapı Mesire Alanını Türkiye’ye, Dünya’ya Tanıtmayı Hedefliyoruz. Bu Vesile İle Demirkapı Derneğimize Geçmiş Yıllardan Bugüne Kadar Başkan Ve Yönetimini Oluşturan Çok Değerli Arkadaşlarıma, Dernek Kurucularına Teşekkür Ediyorum. Derneğimiz Bugüne Kadar Takdire Şahin Organizasyonlar Gerçekleştirmiştir. Birlik Ve Beraberlik İçerisinde Gerçekleştirdiğimiz Bu Organizasyonlarımızda Sen, Ben Kavgası Asla Olmamıştır. Ne Mutlu Ki Böyle Bir Derneğin Bugün Başkanlığını Yapıyorum. Ayrıca Gerçekleştirdiğimiz Festivale Maddi Ve Manevi Anlamda Katkılarda Bulunan Çok Değerli İş Adamlarımıza Teşekkür Ediyorum. Dedi.

Dernek Başkanı Erol Gedikli’nin Konuşmasının Ardından Demirkapı Mahallesi Muhtarı Nazım Öztürk’te Kısa Bir Konuşma Yaparak Festivale Katılan Tüm Yaylacılara Hoş Geldiniz Dedi.

Daha Sonra Sırasıyla Düzköy İlçe Belediye Başkanı Abidin Çelik, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Birinci, Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli, Akçaabat Kütüphane Müdürü İsmail Sağlam’da Birer Konuşma Yaparak Festivale Davet Edilmelerinden Dolayı Duydukları Mutlulukları Dile Getirdiler.

Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şube Başkanı Eyüp Gedikli, Muhtarlar Derneği Üyesi Demirkapı Mahallesi Muhtarı Nazım Öztürk’e Derneğe Yaptığı Katkıları Ve Başarılı Çalışmalarından Ötürü Plaket Takdim Etti.

Yapılan Konuşmaların Ardından Sahnede Yer Alacak Olan Sanatçıları Festivale Katılan Vatandaşlar Sabırsızlıkla Bekledi. Vatandaşların Beklediğine Değdi Dedirten Program Tam Anlamıyla Mükemmeldi.

Birbirinden Değerli Hediyelerin Yer Aldığı Festivalde Yapılan Çekilişler Heyecan Yarattı. Çamaşır Makineleri, Bulaşık Makineleri, Buzdolabı, Elektrik Süpürgeleri, Tatiller Ve Birbirinden Değerli Eşyaların Yer Aldığı Çekilişte Çok Sayıda Küçük Ev Aletleri De Vardı. Yağan Yağmura Rağmen Vatandaşların Sonuna Kadar Beklediği Festivalde Çekilişe Konulan Tüm Hediyeler Sahiplerini Buldu.

Festivalin En Çok Merak Edilen Tarafı İse Bu Yılki Festival Ağasıydı.

2015 Yılında Yapılan Demirkapı Soğuksu Yayla Festivalinde Yapılan Açık Artırma İle Yayla Ağası Olan HACI KÖLEMEN Bu Yılki Ağalığı Söğütlü Eski Belediye Başkanı METİN GEDİKLİ ’ye Kaptırdı. Söğütlü’nün Vizyonunu Avrupa Standartlarına Kadar Çıkartan Söğütlü’yü Metropol Bir Kent Yapma Başarısını Gösteren Başarılı Eski Belediye Başkanı METİN GEDİKLİ, Bu Yılki 7.Demirkapı Soğuksu Yayla Ağası Oldu. Daha Önce Doğanköy Ulan Yaylası Ağası Olan Başkan METİN GEDİKLİ, Demirkapı’da Yapılan Yayla Ağası Seçimine Kendisini Layık Gören Tüm Dostlarına Teşekkür Ettiğini Belirtti.

Ağalık Seçiminden, Değerli Eşyaların Yer Aldığı, Çekilişlerin Yapıldığı, Horonların Oynandığı, Muhteşem Organizasyonun Gerçekleştiği 7.Demirkapı Yayla Festivali Dopdolu Zengin İçeriğiyle Her Yıl Olduğu Gibi Bu Yılda İlkleri Gerçekleştirdi.

SANATÇILARIN KONSERLERİ MUHTEŞEMDİ

Festivalde İlk Konseri Kemençe Sanatçısı Erdem Verdi. Müthiş Bir Performans İçerisinde Kemençesiyle Tüm Festivale Katılan Vatandaşlara Horon Oynatma Başarısını Gösterdi. Yaklaşık Bir Saatlik Programının Ardından Dernek Başkanı Erol Gedikli Kendisine Plaket Takdim Ederek Sanat Hayatında Başarılar Diledi.

Erdem’in Ardından Sanat Hayatını Adapazarı’nda Sürdüren Demirkapı Doğumlu İlkay Cinemre Sahne Aldı. Her Zamanki Gibi Boynuna Astığı Havlusu İle Sahneye Çıkan İlkay Cinemre Hem Çaldı Hem Söyledi. Çaldığı Kemençesi İle Yerinde Duramayan İlkay Cinemre Bir Ara Sahneden İnerek Horon Halkasının İçerisine Girdi. Hemşerilerini Hiçbir Zaman Yalnız Bırakmayan İlkay Cinemre Bu Yılda Demirkapı’da Fedakârlılığını Ve Sanatını En Güzel Şekilde Göstererek Özünden Hiçbir şey Kaybetmediğini Gösterdi.

Birbirinden Değerli Sanatçıların Konser Verdiği 7.Demirkapı Soğuksu Yayla Festivalinde, İsmail Cumhur, Hadiye Ölmez, Özkan Pekin Ve Taner Eyüpoğlu Sahne Aldı.

7.Demirkapı Soğuksu Yayla Festivalinde Sanatçılara Kalavye'de Aytekin Öztürk,Kemençe'de Aslan Bülbül Davul'da Cantekin Öztürk Ve Zurnada İbrahim Karaağaç Eşlik Etti.

1-027.jpg2-020.jpg20170723_131653.jpg20170723_133204.jpg20170723_142612(0).jpg20170723_153709_001.jpg20170723_161506.jpg123456---kopya-20170725013328.png

Editör: TE Bilisim