Trabzon Dernekleri Federasyonu Tarafından İstanbul Maltepe Orhangazi Şehir Parkında Gerçekleştirilen 24 Şubat Trabzon’un Kurtuluşunun 99.Yıl Trabzon Ve İl Tanıtım Günlerinin İlk Günü Bugün İtibariyle Başladı.

Yağan Aşırı Yağmurun Fuar Alanını Ve Tüm Stantları Olumsuz Yönde Etkilediği İlk Günde Özellikle Yağmur Suları İle Mücadele Vardı. Stant Sahiplerinin Çaresizliği İçerisinde Sular İçerisinde Kalan Stantları Fuar Organizasyonlarına Bağlı Temizlik Elamanları Temizledi.

Yemek Stantlarının Bulunduğu Alanda İse Trabzon’un Özüne Ait Yemeklerin Bulunmaması İlk Günün En Fazla Dikkat Çeken Detayların Başında Geldi. Yemek Stantlarını Gezen Birçok Ziyaretçi Hani Trabzon Yemekleri Nerede Gibi Eleştiriler Yapması Dikkat Çekti.

Hatay’ın Künefesi, Erzurum’un Çar Kebabı, Siirt’in Fıstığı, Kahramanmaraş’ın Dut Suyuna Varıncaya Kadar Trabzon Tanıtım Günlerinde Stant Açarak Trabzon’la Bağdaşmayan Ürünlerin Satışa Sunulması Eleştirilerin Başında Geldi.

Özellikle Bu Yılki Tanıtım Günlerine Meşhur Akçaabat Köftesini Temsilen Hiçbir Köftecinin Katılmaması Dikkat Çekti. Yalnız Burada Hemen Hemen Her Yemek Standında Akçaabat Yok Köftesi Yazıları Ve Yapanlar İle Karşılaşabilirsiniz. Akçaabat Köftesi İle Hiçbir Alakası Olmayan Ve Özellikle Akçaabat Köftesinin Tarifini Dahi Anlatamayan Kişilerin Yaptığını Bir Akçaabatlı Gazeteci Olarak Anlamış Değilim.

Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Muzaffer Bayraktar Akçaabatın Sesi İnternet Haber Sitesi Satandını Ziyaret Ederek Haber Sitemiz Editörü Köksal Ustaoğlu’na Hoş Geldiniz Diyerek 5 Gün Sürecek Olan Etkinlik Hakkında Bilgi Verdi.

Muzaffer Bayraktar “Maltepe Orhangazi Şehir Parkında 16 -20 Mart Tarihleri Arasında Karadeniz Fırtınası Esecek. Trabzon’a Özgü Yemeklerin, El Sanatların, Halk Oyunlarının Sergileneceği Etkinlikte Karadeniz Bölgesinin Güzellikleri Ve Bölgede Yapılan Çalışmalar Anlatılacak. Trabzon’un Eşsiz Doğası, Turizmi, Sanatı, Sosyal Ve Kültürel Hayatını Daha Yakından Tanıma Fırsatına Sahip Olunacak. Ayrıca Bu Yıl Dört Gün Sürmesi Beklenen Tanıtım Günleri Maltepe Belediyesinin Bizlere Vermiş Olduğu 1 Günlük İzni Değerlendirerek Fuarı 1 Gün Daha Uzatma Kararı Aldık Diyen Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Muzaffer Bayraktar Sözlerine Şu Şekilde Devam Etti.

Trabzon’un Kurtuluşu 24 Şubatta Trabzon’da Kutlandı. İstanbul dada Hemşerilerimizle Birlikte Kurtuluşu Aynı Tarihlerde Kutlamayı Arzu Ederdik Ancak, Bu Etkinlik Alanı O Tarihlerde Dolu İdi. Bizlere Maltepe Belediyesi Bugüne Etkinlik Yapma Tarihi Verdi. Bu Vesile İle Hemşerilerimizi Bu Alanda 5 Gün Boyunca Hem Ağırlayacağız, Hem Hasret Giderip Hem de Gelenek Ve Göreneklerimizi Sürdüreceğiz,

NEDEN TRABZONDAN KATILIMCI YOK

Asıl Etkinliğimizi 16 Ekim 2017 Tarihinde Trabzon’un Fethi Kutlamalarında Olacak. Her Yıl Olduğu Gibi Trabzon Fethini Kutlayıp Trabzon’daki, Hemşerilerimizle Birlikte Fatih İlçesi Belediyesine Ait YENİKAPI ’Da Buluşacağız.”

RESMİ AÇILIŞI CUMARTESİ GÜNÜ YAPACAĞIZ

Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Muzaffer Bayraktar Sözlerinin Sonunda, Trabzon Tanıtım Günleri Resmi Açılış Tarihinin 18 Mart 2017 Cumartesi Günü Saat 15.00’de Gerçekleştirecek Olduklarını Belirterek Açılış Törenine Tüm Trabzonlu Ve Karadenizli Hemşerilerimizi Davet Ediyoruz Açıklamalarında Bulundu.

4 GÜN 4 AKŞAM SANATÇI KONSERLERİ

Her Yönüyle Trabzon Tanıtım Günlerine Yöresel Sanatçıların Verecek Oldukları Konserler İse Gündüz Ve Akşam Olmak Üzere İki Bölüme Ayrıldı.

_dsc0001.jpg_dsc0003.jpg_dsc0009.jpg_dsc0012.jpg_dsc0013.jpg_dsc0017.jpg_dsc0036-001.jpg_dsc0037.jpg_dsc0043.jpg_dsc0047.jpg_dsc0052.jpg_dsc0059.jpg123456---kopya-601.pngyesyeni-logo-final-20170316184303.png

                                                                                                                             

 

Editör: TE Bilisim