Beylikdüzü Alkop Sanayi Sitesinde İş Hayatını Sürdüren Akın Alüminyum Plastik Doğrama Sanayi Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Akın İle Makamında Gerçekleştirmiş Olduğumuz Röportajın Tamamını www.akcaabatinsesi.com internet TV Haber Sitesi Farkı İle Sizlerle Paylaşıyoruz.

MİKROFON METİN AKIN’da

Öncelikle Programınız Hayırlı Olsun.

40 Yıldır Gurbettyiz.1974 Yılında Akçaabat Lisesini Bitirdikten Sonra İstanbul’a Amcamızın Yanına Geldik. Alüminyum Doğrama İşine Çıraklıktan Başladık.1979 Yılında İstanbul Fikirtepe Atatürk Eğitim Enstitüsünü Bitirdim. Öğretmen Olarak Tahinim Tunceli’ye Çıktı Fakat Öğretmenliği Yapmadım Ve Alüminyum Doğrama Mesleğine Devam Ettim.

1979 Yılına Kadar Amcamla Çalıştıktan Sonra Kendi İşimi Kurdum. Akçaabat’ta Yaşayan Kardeşimi Yanıma Aldım Ailece Alüminyum Mesleğine Devam Ettik.1991 Yılından İtibaren PVC Sektörüne Geçtik.23 Yıldır Pimapen Bayisiyiz Ve Bu Sektörde İşimize İcraatımıza Devam Ediyoruz. Dönemsel Olarakta Değişik Ekonomik Sıkıntılardan Geçtik Şükrolsun Canımız Sağ İyyiz.

Alkop’ta Bulunan Atölye İmalatının Başında Ben Bulunmaktayım, Oğlum İse Yeni Mahalledeki Show Rom Mağazasında Bulunmakta Olup İşlerimize Bu Şekilde Devam Etmekteyiz.

Memlekete Yılda 5,6 Kez Gidip Geliyoruz. Akçaabat’ta Yerimiz Yurdumuz Var. Öteki Dünyaya Gönderdiğimiz Yavrumuz, Anamız, Babamız Var Onlara Giderek Kabir Ziyaretlerini Gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Hayatta Olan Akraba Ve Dostlarımıza da Ziyarette Bulunuyoruz.

Memleketimizin Doğasını, İnsanını Her şeyini Seviyoruz. Delisiyle Akıllısıyla Bizim İnsanımız. Onların Kendilerine Ve Yaşam Tarzlarına Göre Ekonomik Sıkıntıları Olduğu Halde O Sevgiyi Sıcaklığı Kendilerinde Görüyoruz.

Bizde İstanbul’a Ve Yurt Dışına İşler Yaparak Ekonomik Anlamda Ayakta Kalmaya Çalışıyoruz, Böylelikle Gurbetten Sılaya Olan Özlemlerimiz Bu Şekilde Devam Ediyor.

2 Torun Sahibiyim. Çocuklarımın İkisini Evlendirdim İkisini de İşe Kattım Yalnız Biri Bekâr. Ailece Çoluk Çocuk Hep Beraber Gurbette Çalışmaya Devam Ediyoruz.

METİN AKIN İle Gerçekleştirmiş Olduğumuz Röportajın Devamı Görüntümüzden İzleyebilirsiniz. http://www.youtube.com/watch?v=PvQvbu3TYIU&feature=youtu.be IMG_9576 IMG_9578 IMG_9591 IMG_9595 IMG_9598 IMG_9599 IMG_9603 IMG_9606 IMG_9612 IMG_9615 IMG_9616 IMG_9622 IMG_9623 IMG_9627
Editör: TE Bilisim