Galatasaray ile Trabzonspor arasında 21 Şubat 2016 tarihinde oynanan olaylı Süper Lig maçında 4 Trabzonsporlu futbolcuya kırmızı kart gösteren ve verdiği kararlarla büyük tepki çeken Hakem Deniz Ateş Bitnel’in, cep ve sabit telefon numaralarının bulunduğu bankadaki hesabının ekran görüntüsünü, sosyal paylaşım sitesi twitter’da paylaşıp binlerce tehdit almasına neden olan bankanın çağrı merkezinin eski çalışanı M.S. hakkında, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul’da 21 Şubat 2016 tarihinde Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan ve Trabzonsporlu 4 futbolcunun kırmızı kart gördüğü olaylı futbol karşılaşmasını yönetim hakem Deniz Ateş Bitnel, maç sonrası cep telefonu ile ev telefonundan aranarak binlerce tehdit ve hakaret mesajları aldı. Kendisine gelen bu tehditler karşısında araştırma yapan Bitnel, cep ve ev telefonu ile özel bilgilerinin hesabının bulunduğu bankanın ekran görüntüsünün, sosyal paylaşım sitesi twitter’e konulduğunu gördü.

Avukatı aracılığıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu’na şikayet dilekçesi veren hakem Deniz Ateş Bitnel, Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan lig maçında hakemlik yaptıktan sonra bu maçın sonucunda çeşitli tehdit ve hakaret mesajları aldığını, yaptığı araştırmada, hesabının bulunduğu banka hesabının ekran görüntüsünün twitter adlı sosyal paylaşım sitesinde dağıtıldığını gördüğünü, bu ekran çıktısında kendisinin cep telefonu ve sabit telefon numaralarının bulunduğunu ve bu şekilde kişisel verisinin ele geçirilip yayılması nedeniyle şikayetçi olduğunu belirtti.

Müşteki hakem Deniz Ateş Bitnel’in şikayeti kapsamında, ekran görüntüsündeki banka olan Garanti Bankası ile yapılan yazışmada işlemin, bankanın Genel Müdürlüğü nezdinde çağrı merkezi eski personeli olan Trabzon nüfusuna kayıtlı M. S. tarafından yapıldığı bildirildi.

İfadesi alınan M.S., veriyi kendisinin paylaştığını belirterek üzerine atılı suçlamayı kabul etti.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Tunç Cantaymaz tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelinin, şikayetçi hakrmin hesabının bununduğu bankanın Genel Müdürlüğü’nde çalışmasının vermiş olduğu kolaylıktan yararlanarak, müştekinin banka hesap bilgilerine ulaşarak, müştekinin cep telefonunu ve sabit telefon numaralarının bulunduğu bankanın ‘Telefon Faks Bilgileri Listesi’ adlı menüdeki verileri internet ortamında paylaşarak üzerine atılı suçu işlediği anlaşıldığından, ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak’ suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

M.S.’nin yargılanması, Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

Editör: TE Bilisim