GENÇLER EĞİTİMDEN MEMNUN KALDILAR

"Sağlıklı Kal Genç Kal" projesi geniş katılımla gerçekleşti!..Genç birikim derneği ile ortaklaşa yürüttüğümüz proje 16 mart 20 mart tarihleri arasında Demirgrand otel de gerçekleşiyor. Projeye katılan 30 genç interaktif eğitimle kanser ve korunma yollarını öğreniyorlar.  Umut ve Savaşım Derneği Başkanı Dr.Nimet BAKİ ve  Genç Birikim Derneği başkanı Salih YÜCE, Todays Zaman gazetesi köşe yazarı KLAUSE JÜRGENS ında katıldığı  proje son derece verimli geçiyor.

IMG_4439

IMG_4429

IMG_4677

YÜCE “Projemiz özellikle kanserle mücadele eden, potansiyel kanser riski taşıyan ve sağlık problemi yaşayan, yaşayabilecek gençlere ve o gençlerle çalışan sağlık dernekleri çalışanlarına yönelikti. Özellikle günümüzde gençlerin madde bağımlılığı, sigara ve alkol bağımlılığı artış göstermektedir, bu gençlerin genç yaşta kanser olmalarını ve sağlık sorunları yaşamalarını tetiklemektedir. Gençlik sosyal, kültürel gelişimine yönelik birçok çalışma yapan dernek olmasına rağmen, gençlik sağlığı konusunda HIV dışında çalışma yapan dernek sayısı çok azdır.

IMG_4444Oysaki 2020 yılında her ailede bir kanser hastası olma riskinden bahsedilmekte ve gençlerin kansere yakalanma sayısı gitgide artmaktadır. Gençlerin sağlık haklarını ve korunma yollarını bilmesi bu noktada çok önemlidir. Birçok genç hastalandığında psikolojik olarak kendisini kapamakta ve sosyal hizmetlerden nasıl yararlanabileceğini bilmemektedir. Bu kapsamda proje gençlerin sağlıklarını tehlikeye sokacak riskleri ve alışkanlıkları hayatlarından çıkarmalarını kolaylaştırmak ve Türkiye'de gençlik sağlığı konusunda bir gençlik politikasının ve sivil ağın oluşturulmasını hedeflemektedir. Bu kapsamda öncelikle gençlere ulaşacak sivil toplum kuruluşlarının gençlik çalışanlarına ve gönüllülerine eğitimler verilecektir ve kampanyalar düzenlenecektir.”dedi

Editör: TE Bilisim