30 Ağustos'ta şenlik, konser ve kutlama yok

30 Ağustos Zafer Bayramı'na ilişkin Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Genelgede terör olayları nedeniyle bayram kutlamalarına sınırlama getirilerek, bayram boyunca şenlik, konser ve kutlama yapılmaması istendi. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Kutlamalar görkemli olsun” talebinde bulunmuştu. Talep üzerine bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı tören programında bazı yeniliklere yer verildi. Bu yılki törenlerde, Ankara'daki Atatürk Kültür Merkezi’ndeki (AKM) geçit töreninde askerlerin tüfekleriyle gösteri yapmaları, bir helikopterin şeref tribününü selamlaması planlanıyor.

 30 Ağustos Zafer Bayramı'na ilişkin Başbakanlık genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla yayımlanan genelgede bayram boyunca şenlik, konser ve kutlama faaliyetlerinin yapılmaması istendi.

Genelgede "Son günlerde meydana gelen terör olayları nedeniyle, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul şeklinde icra edilmesi; diğer şenlik, konser, eğlence ve kutlama faaliyetlerinin yapılmaması uygun görülmüştür" ifadesi yer aldı.

Editör: TE Bilisim