Vatan Onu Parsel Parsel Satanların Değil,  Uğrunda Darağacına Gidenlerin Vatanıdır

 3 fidan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan Trabzon’da anıldı.

Dev-Genç kurucusu Sarp Kuray Türkiye’nin Amerika’ya cariye gibi satılmasına karşı çıktıklarını belirterek, Amerikan askerlerini denize dökerken, İsmail Kahraman ve arkadaşlarının Amerikan askerlerini ‘Hoş geldin’ diyerek karşıladıklarını söyledi ve namaz kıldıklarını ifade etti. Kuray Türkiye’nin politik bir devrime ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “Bizim gücümüz bugünkü karanlıkla baş etmeye yetmez. Ona karar verdik. O zaman bir yerde toplanmamız lazım. Bu toplanma yeri olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nde toplanmayı kabul ettik biz. Bu karanlıkla başa çıkabilmek için Cumhuriyet Halk Parti gibi lokomotif güce ihtiyaç var” dedi.

 Devrimci gençlik liderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı n asılarak katledilişlerinin yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanlığı, İl Gençlik Kolları, Halk-Lis ve Hürriyet Hareketi Trabzon Şubesi, anma etkinliği düzenledi. Yol-İş Konferans Salonu’nda yapılan anma etkinliğinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra darağacında katledilen 3 fidan anıldı. CHP Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Ünsal Demir, tam bağımsız Türkiye için bir dakika bile düşünmeden hayatlarını hiçe sayan üç fidanın onurlu duruşları biz gençlerin yolunda ışık olmaya devam ettiğini söyledi. 

VATAN ONU PARSEL PARSEL SATANLARIN DEĞİL UĞRUNDA DARAĞACINA GİDENLERİN VATANIDIR

Onlar ki bu kısacık hayatların da 6.filo eylemini gerçekleştirdiler, onlar ki Filistin halkı ile dayanışma için arkadaşları ile Filistin’e giderek canları pahasına büyük bir mücadeleye destek verdiler ve onlar ki, Samsun’dan Ankara’ya Mustafa Kemal Atatürk yürüyüşünü gerçekleştirdiler diyen Ünsal Demir, “3 fidanın idamı için elini kaldıran siyasiler onları değil kendi vicdanlarını ölüme götürmüşlerdir. 3 fidan bugün halen daha biz yoldaşları ile yaşamaktadır. Çünkü bedenleri öldürebilirsiniz fakat düşünceleri, fikirleri asla yok edemezsiniz. Vatan onu parsel parsel satanların değil uğrunda darağacına gidenlerin vatanıdır” dedi.

EMPERYALİZMİN İŞ BİRLİKÇİLERİYLE SAVAŞMIŞ VE BAĞIMSIZLIK UĞRUNA CANLARINI FEDA ETTİLER

Gezmişlerin yolundan giden tüm yoldaşlara selam olsun diyen Halk Lis Sözcüsü Berfin Karan, konuşmama başlarken hem halkçı liseliler hem de Yavuz Karan adına konuşacağım belirtmek isterim derken gözyaşlarına hakim olamadı. Bugün 6 Mayıs, Türk gencinin, devrimlerini engellemeye çalıştıkları gün diyen Berfin Karan, “Bugün burada mücadelesinden dolayı kimseye zarar vermemiş Deniz, Yusuf ve Hüseyin’i anıyoruz. Onlar, Türkiye’nin tam bağımsızlığı için mücadele eden üç fidandı. Bu gençler, ağabeylerimiz, amcalarımız, emperyalizmin iş birlikçileriyle savaşmış ve bağımsızlık uğruna canlarını feda etmişler.

BU FAŞİZME, GERİCİLİĞE VE TEK ADAMA DUR DİYECEĞİZ

Bağımsızlık ve barışın sembolü olmuşlardır. Bizde Devrimci Türk gençleri olarak halkçı liseliler olarak sembol olmaya devam edeceğiz.  Önümüzde zorlu bir seçim süreci var ve biz liseliler inanıyoruz ki bu zorlu süreci çok çalışıp çizik bile almadan atlatacağız. Bu faşizme, gericiliğe ve tek adama dur diyeceğiz. Deniz Gezmiş’in dediği gibi, ‘Biz şahsi hiçbir çıkar gözetmeden, halkımızın bağımsızlığı ve mutluluğu için savaştık. Savaşımız sonsuza kadar devam edecek” ifadelerini kullandı.

Dev-Genç kurucusu Sarp Kuray ise, “42 yıl önce 3 arkadaşımız, Deniz, Yusuf, Hüseyin gece asılıyorlar. Orada bir yiğitlik destanı yazılıyor. En temiz ve sade bir şekilde o darağacına çıkıyorlar. Arkadaşlarımız bizim öncümüz oluyorlar” diyerek bundan  2 ay önce Kızıldere’ye giden arkadaşlarımızı da unutmayacağız” dedi.

TÜRKİYE AMERİKA’YA CARİYE GİBİ SATILIYORDU

Bu ülkede 68’in en güzel özelliği saflarımızda egemen olan tutkun devrimci kardeşlikti. Birimize dokundukları anda hepimiz ayağa kalkıyorduk diyen Sarp Kuray, “Yiğit adam öne çıktığı zaman yiğit adamın hakkı verilirdi” diyerek sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “68’in bilinmesi için Türkiye'nin 46 yılında Amerikan emperyalizmine bir cariye gibi satılmasının bilinmesi gerekir. Rekabet edemeyecekleri enstitüriye yol vermeleri, Burayı politik ve askeri üs yapmaları, bütün kurumlarda kendi çekirdeklerini oturtmaları gibi bir barış gönüllüleri ordusuyla Türkiye’deki halkın bütün temel özelliklerini ve toplumun nereden vurulacağını ve nereden çökertileceğini ciddi bir şekilde etüt ederek ülkeyi tam anlamıyla çözülme sürecine itmişlerdir.

BİZ AMERİKAN ASKERLERİNİ DENİZE DÖKERKEN ONLAR HOŞ GELDİN DİYEREK ÖNLERİNDE NAMAZ KILIYORLARDI

Bir kere bizim itirazımız Amerika’ya bu ülkenin cariye gibi satılmasına karşı çıktık. Amerika erleri,  Dolmabahçe’de denize dökülürken, şimdi biri var orada mecliste İsmail Kahraman,  bunlarda ‘Amerikan erleri hoş geldiniz’ ‘Mustafa Kemal Atatürk deccal’ diyerek önlerinde secde ediyorlardı.” dedi.

CUMHURİYET’İ SAVUNMAK İÇİN SAFLARDA OLMAK LAZIM.

Biz Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partili ailelerden geliyoruz diyen Sarp Kuray, “Bizler Cumhuriyet sevgisiyle, Mustafa Kemal Atatürk sevgisiyle, bayrak sevgisiyle geldik. Cumhuriyet’in emperyalizme ve saltanata karşı bir koruma kalesi olarak bilen adamlarız biz. Geçen gün arkadaşım bana ‘Cumhuriyet’i cebimizde zannediyorduk, onun üzerine inşa yapıyorduk cepteki gidiyor.’ O zaman bizim görevimiz Cumhuriyet’i savunmak için saflarda olmak lazım.

ASGARİ PROGRAMLARDA BİRLEŞMEMİZ GEREKİYOR

Türkiye’de, karanlıkla çarpışan bir politik devrime ihtiyaç var diyen Sarp Kuray, “Referandumda halk dedik ki, şu güçler yan yana gelecek. Bunun içinde sosyalistler var, sosyal demokratlar var, MHP’den kopanlar var, bunun içinden Doğru Yol içinden çıkanlar var, hatta müdedeyin cepheden kopanlar var. Hiç birimiz bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu bu karanlıkta birbirimize azami programları dayatmak durumunda değiliz. Asgari programlarda birleşmemiz gerekiyor.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NDE TOPLANMAYI KABUL ETTİK

 Bizim gücümüz bugünkü karanlıkla baş etmeye yetmez. Ona karar verdik. O zaman bir yerde toplanmamız lazım. Bu toplanma yeri olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nde toplanmayı kabul ettik biz. Bu karanlıkla başa çıkabilmek için Cumhuriyet Halk Parti gibi lokomotif güce ihtiyaç var. Bunu ben gördüm ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde ufacık bir hareketlenmesiyle beraber toplumda muazzam bir karşılığı olduğunu gördüm. Bu dönemde bu partinin içinde bulunmaktan onur duyacağım. Devrimci kişiliğimle geldim. Ve umut ediyorum ki bu gericiliği param parça edeceğiz” dedi.

670-535.gif123456---kopya-20180507161119.png

Editör: TE Bilisim