Yıldızlı TOKİ Bölgesi Sakinleri Başkan Gümrükçüoğlu'na Teşekkür Etti

Yıldızlı TOKİ Konutları bölgesindeki 3 bin 900 metre uzunluğundaki yol asfaltlandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde başlattığı hizmet seferberliği ile Yıldızlı TOKİ konutlarının ulaşım ve alt yapı problemleri ortadan kaldırıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışma ile Yıldızlı TOKİ konutları ile sahil yolu arasındaki 3,9 km’lik yol tamamen asfaltlanırken, büyükşehir yapılanmasıyla birlikte bölgeye başlatılan düzenli otobüs seferlerine devam ediliyor. Bununla da yetinmeyen Trabzon Büyükşehir Belediyesi, bölgede TİSKİ marifetiyle gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarını da tamamladı.

Yapılan bu çalışmalarla yoğun bir nüfusa ev sahipliği yapan Yıldızlı TOKİ konutları bölgesinin sorunları ortadan kaldırılırken vatandaşlar Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür etti. Yıldızlı TOKİ konutlarının inşa edildiği günden beri bölgede yol ve ulaşım sorunu yaşandığını kaydeden vatandaşlar, Trabzon’un büyükşehir olmasıyla sorunlarının ortadan kaldırıldığına dikkat çekti.

Bölge sakinlerinden Fikret Kardeş isimli vatandaş, “Trabzon’un büyükşehir olmasıyla bizde hizmete kavuştuk. Yıllardır yolumuzun asfaltlanmasını bekliyorduk. Bu gerçekleşti. Mahallemize otobüs seferleri başladı. Artık ulaşım sorunumuz yok. Altyapı çalışmaları da tamamlandı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Kemal İskefiyeli isimli vatandaş ise, “İki dönem Yıldızlı Belediyesi’nde meclis üyeliği yaptım. Yıllardır bu yolun asfaltlanması isteniyor ama yapılamıyordu. Büyükşehir Belediyemiz çok güzel bir asfaltlama çalışması yaptı. Verdiği tüm sözleri yerine getiren Başkanımız Sayın Gümrükçüoğlu teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, vatandaşlara verdikleri sözleri yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederken, “Bu sorunları ortadan kaldıracağımıza dair halkımıza söz vermiştik. Yıldızlı TOKİ sakinleri yıllardır bu sorunlarla uğraşıyordu. Büyükşehir yapılanmasıyla birlikte bölgeye otobüs seferlerini aylar önce başlatmıştık. Sonrasında söz verdiğimiz gibi asfaltlama çalışmalarına başladık. Yolun önemli bir kısmını asfaltladıktan sonra yine TİSKİ marifetiyle sürdürdüğümüz altyapı çalışmalarının tamamlanmasını bekledik. Altyapı çalışmalarımızın tamamlanmasıyla yolun tamamını asfaltladık. 3 bin 900 metre uzunluğundaki bu yola 6 bin ton asfalt serdik. Bunun toplam maliyeti yaklaşık 1 milyon TL’dir” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim