Akçaabat'ta 250 Kişi İşsiz Kaldı!

Fabrika Üretimi Durdurdu!

Akçaabat'ta Eski Tekel Hizmet Binasında Faaliyetini Sürdüren Ve 250 Kişinin İstihdam Edildiği Tekstil Firmasının Üretimini Durdurarak Fabrikayı Boşalttığı Bildirildi.

Akçaabat Belediyesi Tarafından Yaklaşık 4 Yıl Önce Yapılan İhaleyle Yıllık 20 Bin Lira Sembolik Rakamla Kiraya Verilen Eski Tekel Binalarındaki Tekstil Fabrikası, Üretimini Durdurdu.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Yaptığı Açıklamada, İlgili Firmanın İhale Şartlarını Yerine Getirmediğini Ve İhalenin Feshi İçin Gerekli İşlemlerin Başlatıldığını Belirtti.

Akçaabat'ta İstihdam Sağlaması İçin Binayı Sembolik Bir Rakamla Kiraya Verdiklerini Dile Getiren Türkmen, Şunları Söyledi:

"İhale Şartnamemizde Binanın Üst Kısmında Turistik Otel, Alt Kısımlarında İse Üretim Yapma Ve Belli Sayıda İşçi İstihdam Etme Şartı Vardı. İhaleyi Alan Firma Üretim İçin Bir Çalışma Yaptı Ve Akçaabat'ta Belli Sayıda İnsanımızı Burada İstihdam Etti Ancak Otel Kısmını Bir Türlü Faaliyete Geçiremedi. Buna Rağmen Burada Çalışan, Evine Ekmek Parası Götüren İnsanları Düşünerek İdare Etmeye Çalıştık. Son Birkaç Aydır Da Çalışanlarına Maaş Vermediğini Duyduk. Son Olarak İşçilerin Noter Kanalıyla Firmaya İhtar Çektiklerini Ve Fabrikada Üretimin Durduğunu Tespit Ettik. Ayrıca Firma Görevlilerin Götürebildikleri Tekstil Malzemelerini Buradan Taşıdıklarını Tespit Ettik."

Editör: TE Bilisim