Hz. Muhammed'in Berat Kandili'ne İlişkin Şöyle Buyurduğu İfade Ediliyor: "Şaban Ayının 15. Gecesini İbadetle Geçirin, Gündüzünde De Oruç Tutun. Çünkü Yüce Allah, Bu Gece Dünya Semasına Rahmetiyle Tecelli Eder Ve

'Yok, Mu Tövbe Eden, Tövbesini Kabul Edeyim. Yok, Mu Rızık İsteyen, Rızık Vereyim. Yok, Mu Şifa İsteyen, Şifa Vereyim. Yok, Mu Başka İsteği Olan Ona Da İstediğini Vereyim' Buyurur."

Her Yıl Şaban Ayının Ondördüncü Gününü Onbeşinci Gününe Bağlayan Gece Berat Gecesidir. Mübarek Berat Kandili Gecesini İbadet İle Geçirmenin Pek Çok Sevabı Ve Feyzi Vardır.

Görmez: Tövbe Ve Dua Zamanı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Berat Kandili Dolayısıyla Mesaj Yayımladı. Görmez Mesajda, “Rahman Ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla. 21 Mayıs Cumartesi’yi Pazara Bağlayan Gece Her Yıl Gelişiyle Pek Çok Güzelliğin Yaşandığı Rahmet, Mağfiret Ve Arınma Mevsimi Ramazan-I Şerif’in Habercisi Olan Yeni Bir Berat Kandili’ni Daha İdrak Etmenin Huzur Ve Mutluluğunu Yaşayacağız” Dedi. Görmez, Şunları Kaydetti: “Bu Gecede Her Mümin, Kötülüğe Olan Mesafesini Ölçmeli, Kötülüğe Giden Yolları Kapatmaya Bir Kere Daha Karar Vermelidir. Berat, Tövbe Ve Dua Zamanıdır.”

final-009.png

Editör: TE Bilisim