2019 Kurban Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kurban Bayramına Kaç Gün Kaldı?

Kurban Bayramı İçin Sayılı Günler Kaldı. Milyonlarca Vatandaş Bayram Tatili İçin Hazırlıklarını Ve Planlarını Yapmaya Başladı. En Çok Merak Edilen Konuların Başında İse: "Bayram Tatili 9 Gün Tatil Olacak Mı?" Sorusunun Yanıtı Geliyor. Ancak Konuyla İlgili Henüz Resmi Bir Açıklama Gelmedi.

Kurban Bayramı İçin Pazarlarda Kurbanlıklar Görücüye Çıkıyor. Olumsuz Görüntülerin Ortaya Çıkmaması Ve Kurbanlıkların Hijyenik Bir Ortamda Kesilmesi İçin Önlemler Alınıyor. Beş Günlük Bayram Tatili İçin Milyonlarca Vatandaş Ya Tatilin Ya Da Memleketin Yolunu Tutacak. İşte 2019 Kurban Bayramı Tatili Tarihleri…

2019 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Arefe Günü 10 Ağustos 2019 Cumartesi

Kurban Bayramı 1. Gün 11 Ağustos 2019 Pazar

Kurban Bayramı 2. Gün 12 Ağustos 2019 Pazartesi

Kurban Bayramı 3. Gün 13 Ağustos 2019 Salı

Kurban Bayramı 4. Gün 14 Ağustos 2019 Çarşamba

PAZARLARDA HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Yaklaşan Kurban Bayramı Öncesinde Kartal Belediyesi Ekipleri, Kurban Satış Alanındaki Çalışmalarını Ve Denetimlerini Aralıksız Sürdürüyor.

Kartal Belediyesi Tarafından Kordonboyu Mahallesi Ankara Caddesi Üzerinde Bulunan Boş Arazide Kurulan Kurban Satış Ve Kesim Alanında Vatandaşların Sağlıklı, Rahat Ve Temiz Bir Şekilde Kurbanlık Alabilmesi İçin Bütün Detaylar Düşünüldü. Kordonboyu Mahallesi Sınırları İçinde Yer Alan Eski Eczacıbaşı Arazisinde Kurulan Pazarda, Hem Kurbanlık Hayvanların Sağlığı Hem De Memleketin Dört Bir Yanından Hayvanlarını Kartal'a Getiren Satıcıların Konforuna Yönelik Birçok Yenilik Hayata Geçirildi.

48 Bin Metrekare Büyüklüğe Olan Sahip Alanda; Zemin Düzleştirilerek Asfalt Kırığı Ve Mıcır Serildi, Arazideki Otlar Temizlendi Ve Her Kurban Çadırına Su Ve Elektrik Ulaştırılması Sağlandı. Satıcıların Kurban Satış Ve Kesim Alanında Bulunduğu Süre Boyunca Konforlu Bir Şekilde Yaşamalarını Sağlamak İçin Mobil Mescit, Duş, Tuvalet Ve Kafeteryalar Kuruldu.

Ayrıca Kartal Belediyesi Tarafından Büyükbaş Ve Küçükbaş İçin İki Ayrı Kesimhanenin İnşası Da Tüm Hızıyla Devam Ediyor. Kurban Bayramı'ndan Önce İnşası Tamamlanacak Olan Ve Son Teknolojinin Kullanılacağı Kesimhaneler Sayesinde Vatandaşların Kurbanlarını Kolaylıkla Ve Temiz Bir Ortamda Kesebilmeleri Sağlanacak.

KURBANLARIN KAÇMASINA ENGEL OLMAK İÇİN ÖNLEM ALINDI

Kartal Belediyesi Kurban Satış Ve Kesim Alanında, Kaçan Kurbanlıkların Sorunsuz Bir Şekilde Yakalanması İçin De Özel Eğitimli Ekipler Bulunuyor. Ayrıca Sıcak Yaz Günlerinde Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmaması İçin De Düzenli Olarak İlaçlama Çalışmaları Yapılıyor.

 

İstanbul'un En Büyük Kurban Satış Alanlarından Biri Olan Alanda, Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Tarafından Sürekli Olarak Denetimler De Gerçekleştiriliyor. Denetimler Kapsamında Kurban Satış Ve Kesim Alanında Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne Bağlı Veteriner Hekimler Tarafından; Hayvanların Genel Sağlık Durumu, Kulak Küpeleri, Pasaport Ve Nakil Belgeleri İle Koruyucu Aşılarının Yapılıp Yapılmadığıyla İlgili Kontroller Gerçekleştirildi.

Kartallı Vatandaşların Huzur Ve Güven İçerisinde İbadetlerini Gerçekleştirmeleri İçin Azami Gayret İle Çalıştıklarını Belirten Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Kurban Bayramı'nda Halkımızın Temiz Ve Rahat Şekilde Kurbanlarını Kesmesini Sağlamak İçin Her Türlü Tedbiri Aldık. Kurban Bayramı Öncesinde Devam Edecek Olan Denetimler Ve Kurban Kesimleri Sonrası İçin Aldığımız Tedbirlerle Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı İbadetini Sağlıklı, Rahat Ve Hijyenik Şekilde Gerçekleştirmelerini Sağlayacağız” Dedi.

ayder-turizm-logo-koksal-071-314.png

Editör: TE Bilisim