2018 Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımı Detayları…

Lisans Eğitimini Tamamladıktan Sonra Atama Bekleyen Öğretmenler 2018 Yılında Alınacak 20 Bin Sözleşmeli Öğretmenlik Başvurularını Ve Mülakatlarını Tamamladı. Yüzbinler Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakata Sonuçlarını Bekliyor. MEB 2018 Yılı Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçlarını Bugün Açıklayacak Mı?

Sözleşmeli Öğretmen Adayları 14 Nisan İle 8 Mayıs Tarihleri Arasında Sözlü Sınava Yani Mülakata Katıldılar. MEB Tarafından Yapılan Mülakatın Sonuçları Yine MEB Tarafından Kurumun Resmi İnternet Sitesi Üzerinden Açıklanacak. Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçlarının Bu Hafta İçerisinde Açıklanması Bekleniyor.

Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Bugün Açıklanacak Mı?

2018 Yılı İçerisinde Yapılacak Olan 20 Bin Öğretmen Alımı İçin Mülakatlar Tamamlanmıştı. Ardından Adaylar Sonuçların Kısa Süre İçinde Açıklanmasını Bekliyordu. Ancak MEB Yetkilileri Sonuçların 24 Haziran 2018 Tarihinde Yapılacak Cumhurbaşkanlığı Ve 27. Dönem Milletvekili Seçiminden Sonra Açıklanacağını İfade Etmişti. Seçimlerin Bitmesinin Ardından Gözler Milli Eğitim Bakanlığına Çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Mülakat Sonuçlarını Henüz Açıklamadı. Sonuçların Muhtemelen Bu Hafta İçinde Açıklanacağı Ön Görülüyor. MEB Söz Konusu Mülakat Sonuçlarını Açıklar Açıklamaz Haberimizde Olacak.

MEB 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atamasıyla İlgili Kontenjan Bilgilerini De Paylaşmıştı. Buna Göre En Çok Kontenjan 3 Bin 806 İle Sınıf Öğretmenliğine Ayrılırken, Onu 2 Bin 2 İle İngilizce Ve 1.907 İle Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Branşları Takip Etti.

Mülakat Sonuçlarına Göre Başvurular Nasıl Yapılacak?

Sözlü Sınavda 60 Ve Üzerinde Puan Alan Adaylar, En Fazla 20 (Yirmi) Okulu Elektronik Ortamda Tercih Edebilecek.

Tercihler, Aynı İl Ve/Veya Farklı İllerde Bulunan Eğitim Kurumları Arasından İstenilen Öncelikte Yapılabilecek. Tercihler Herhangi Bir İl Veya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne Onaylatılacak. Adaylar İl Veya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünce Başvuruları Onaylanmadıkça Tercih Değişikliği Yapabilecek. Adayların Tercih Dışı Seçenek Olarak; “Tercihlerim Dışındaki Eğitim Kurumlarına Atanmak İstemiyorum”, “Tercihlerim Dışındaki Eğitim Kurumlarına Atanmak İstiyorum” Seçeneklerinden Birini Mutlaka İşaretlemesi Gerekecek.

Sözlü Sınavda Başarılı Olanların Atamaları, Tercihleri De Dikkate Alınarak Sözlü Sınav Puanı Üstünlüğüne Göre Elektronik Ortamda Gerçekleştirilecek. Adayların Puanlarının Eşitliği Hâlinde KPSS Puan Üstünlüğü Dikkate Alınacak, Eşitliğin Devamı Hâlinde Atanacak Aday Bilgisayar Kurası İle Belirlenecek.

670-696.gif123456---kopya-20180627155101.png

Editör: TE Bilisim