Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atamasının Ne Zaman Yapılacağını Açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Belediyesi Tarafından Şeyh Şamil Mahallesi'ne Yapılan Osman Seçilmiş Mesire Alanının Açılışında Bulundu. Düzenlenen Açılışa Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Mehmet Habip Soluk, Belediye Başkanı Sami Aydın Ve Çok Sayıda Vatandaş Katıldı.

Açılışta Konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Yaptığı Açıklamada; "Tüm Öğrencilerimizin İhtiyacı Olan Ve 21'inci Yüzyılın Gerektirdiği Tüm Bilgilerin Yanı Sıra; Beceri, Tutum Ve Davranış Değerlerini Kazandırmaya Çalışıyoruz Ayrıca Bunun İçin Türkiye Cumhuriyeti Olarak Milli Gelirin %5,8 Eğitime Ayırıyoruz. Öğrencilerimiz İçin Çok Çaba Sarf ediyoruz. Bugün Bakıldığında Bakanlığımızda Bulunan 7 Milyonun Üzerinde Yükseköğretim Öğrencisi Var. Bunun Yanı Sıra Toplam Olarak Bakıldığında 25 Milyonun Üzerinde Öğrencimiz Mevcut. Türkiye'nin Yarınlarını İşte Bu 25 Milyon İnsan Şekillendirecektir" İfadelerini Kullandı.

YENİ MÜFREDAT İÇİN 51 PROĞRAM HAZIRLANDI

"Öğrencilerimize Yönelik Olarak Daha Kaliteli Eğitim Vermek Amacıyla Son Olarak 2005 Yılında Değiştirilmiş Olan Müfredatı Tamamen Değiştiriyoruz. Normalde Müfredatın Her 5 Yılda Bir Değiştirilmesi Gerekiyor. Ancak Bu Zamana Kadar Değiştirilmesinin Üzerinden Tam 12 Yıl Geçmiş. Bununla Beraber Geçmişte Beklenilen Gelişmeleri Tamamen Biz Değiştirdik. 51 Müfredat Programı Hazırlandı. Onayları Verdik Kitapları Hazırlanıyor. Âmâ Normal Değiştirilmesinden Bu Zamana Kadar 7 Yıl Geçmiş Yani Geçmişte Beklenilen Şeyleri Şimdi Biz Yaptık. 51 Program Hazırlandı. Onayı Alındı. İnşallah Kitapları Yazılıyor." Cümlelerinde Bulundu.

20 BİN ÖĞRETMENİN MÜLAKATLARINI TAMAMLADIK

"Bakıldığında Milli Eğitim Dönemlerinde Çok Ciddi Gelişmeler Yaşandı. Ayrıca Her Yenilik Öğrencilerimize Çok Ciddi Kazanımlarda Bulundu. Son Bir Yıl İçerisinde Çok Zorlu Bir Dönemden Geçtik. Merakla Beklenen 20 Bin Öğretmenin Mülakatlarını Tamamladık. Önümüzdeki Aylarda Da Atamalarını Yapacağız." Dedi.

Tüm Bunların Yanı Sıra Kamupersoneli.Net Olarak Yaptığımız "Öğretmen Adayları Atamalar İçin Şubat Ayına Odaklandı" Başlıklı Haberimizde Adayların Atamalar İçin Şubat Ayına Odaklandığını İfade Etmiştik Ve Beklenen Açıklama Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan Geldi.

670-065.gif123456---kopya-20180127172408.png

Editör: TE Bilisim