Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, Trabzon’un içme suyu ve kanalizasyon sorunlarına çözümler üretmeye devam ediyor.

AKOLUK İÇME SUYU ARITMA TESİSİ 40 MİLYON TL

TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla yapımına başlanan; Ortahisar, Akçaabat, Yomra ve Arsin ilçelerine hizmet verecek olan Akoluk İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatına süratle devam ediliyor. Akoluk Mahallesi’nde 40 milyon maliyetle 240 kotunda gerçekleştirilmekte olan içme suyu arıtma tesisi inşaatı tamamlandığında Atasu Barajı’ndan alınan su, bu noktada arıtılarak Ortahisar, Akçaabat, Yomra ve Arsin ilçe merkezlerine ait, 200 kotuna kadarki içme suyu depolarına cazibe ile verilecek. Böylece elektrik giderleri önemli ölçüde azalacak olup, yıllık yaklaşık 10 milyon TL tasarruf sağlanacağı gibi büyük bir alan sağlıklı ve yeterli içme suyu ile beslenmiş olacak. Günde 200 bin m3 su arıtma kapasitesine sahip olacak olan tesis, 582 bin nüfusa rahatlıkla hizmet verebilecek. 

ANA İSALE HATTI ve 1. DÜZEY DEPOLAR 150 MİLYON TL

Yine TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla Devlet Su İşleri (DSİ) marifetiyle yapımına başlanan Trabzon İçme Suyu Ana İsale Hattı ve I. Düzey Depolar inşaatlarına da aralıksız olarak devam ediliyor. Çelik ve düktil tipi değişik çaplarda isale hattı, içme suyu depoları, terfi merkezleri ve tüm sanat yapılarını içeren projenin birinci etabı (Ortahisar ilçesi) 150 milyon TL bedelle gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında 1 adet 4000 m3’lük, 3 adet 1500 m3’lük, 1 adet 1000 m3’lük, 5 adet 500 m3’lük içme suyu deposu ve 5 adet terfi merkezi yenilecek. Yine bu kapsamda 2500 m3’lük bir adet, 1500 m3’lük 2 adet, 1000 m3’lük 4 adet, 500 m3’lük 1 adet içme suyu deposu revize edilecektir.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: DEV İŞLER YAPMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yüksek maliyetli iki dev çalışmaya başlamış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Başkan Gümrükçüoğlu, “190 milyon TL maliyetli bu iki dev yatırım tamamlandığında 35 yıl şehrimize hizmet edecektir. TİSKİ adına DSİ eliyle yapımına başlanılan bu çalışmaların maliyetleri TİSKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından DSİ’ye 30 yılda ödenecektir” diye konuştu.  

123456---kopya-165.pngyesyeni-logo-final-674.png

Editör: TE Bilisim