19 Mayıs'ın 100.Yıl Dönümünde Akçaabatlı CHP’liler Samsunda Buluştu!

CHP Akçaabat İlçe Yönetimi Ve Gençlik Kolları 19 Mayıs Kutlamaları İçin Samsun'a Giderek Kutlama Törenlerini Birlikte Takip Ettiler.

Samsun Programına Katılan CHP Akçaabat İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Akçaabat Gençlik Kolları Başkanı Halil İbrahim Kocaman Ve Çok Sayıda Partili Gün Boyu Süren Etkinliklere Birlikte Katıldılar.

19 Mayıs'ın 100.Yıl Dönümünde İse CHP Akçaabat İlçe Teşkilatı Bir Basın Açıklaması Yayınladı:

19 Mayıs 1919 tarihi, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmak için topyekûn göstermiş olduğu bir direnişin ve Türkiye Cumhuriyeti'ne ulaşan uzun ve zorlu bir sürecin ilk adımıdır. Dünyada emperyalizme karşı kazanılan ilk bağımsızlık savaşının başlangıcıdır.100 yıl önce yakılan bu tam bağımsızlık meşalesinin milli egemenliğin, milli iradenin, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ile bütünleşmiş halidir 19 Mayıs. Dünyanın en haklı mücadelesidir

Türkiye Cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk’ten bağımsız asla düşünülemez. O, bu devletin kurucusu ve milletimizin yol göstericisidir. Mustafa Kemal Atatürk demek çürümüş ve işbirlikçi saray ve saltanata karşı bağımsız, güçlü genç cumhuriyet demektir; ülkemizi parçalayan Sevr paçavrasına karşı Cumhuriyetimizin tapusu Lozan demektir; köhne, köreltici zihniyete karşı akıl ve bilimin ışığında çağdaş dünya içinde onurlu bir duruş demektir.

Cumhuriyetimizi ve milletimizi hedef alanlar cumhuriyetimizin kurucusuna saldıracak, yalanlar ve alçak iftiralarla O’nu gözden düşürmeye çalışacaklardır. Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan saldılar aslında bağımsızlığımıza, cumhuriyetimize yapılan saldırılardır. Bu saldırıyı yapan hainlere gereken cevabı gençlerimiz en iyi şekilde verecektir. Türk gençliği Atasının Gençliğe Hitabından ve Bursa Nutkundan aldığı sorumlulukla hareket etmesini bilir.

Milletçe gurur ve mutluluğunu yaşadığımız bu özel günde, vatan ve bayrak uğruna büyük fedakarlıklar göstererek bizlere bağımsız bir ülke bırakan başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun. Bu duygu ve düşüncelerimle Akçaabatlı hemşehrilerim olmak üzere, tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

cb8aa42f-46d7-4204-b9fd-bb6229541d7f.jpgbc00705c-98aa-4e70-89bc-e43fef1ee599.jpg0a643a50-0e03-472a-af0b-878ecc2dc3ce.jpgfec6f9b7-95aa-4b6a-8cda-6f91d0b4421d.jpgayder-turizm-logo-koksal-006.png

Editör: TE Bilisim