CHP Akçaabat Gençlik Kolları Başkanı Halil İbrahim Kocaman 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Dolayısıyla Yazılı Mesaj Yayınladı.

Halil İbrahim Kocaman, Yayınlamış Olduğu Mesajında “Mustafa Kemal, 19 Mayıs 1919'da Yurdu İşgalden Kurtarmak Ve Emperyalizme Karşı Mücadele Etmek Amacıyla Anadolu'ya Çıkarken Irk, Din, Dil, Mezhep Farkına Bakmadan Halka Güvenmiş, Halkın Gücüne, Özgürlük, Bağımsızlık Ve Cumhuriyet Özlemine Bel Bağlamıştı. Mustafa Kemal Anadolu'ya Çıkarken, Her Türlü Manda Ve Dış Güdüm Anlayışını Da Elinin Tersiyle İtmiş, "Bağımsızlık Ve Hürriyet Benim Karakterimdir" Demiştir. Bu Anadolu Halkının Ortak Sesi Ve Gücü Olmuştur." Dedi.

Bu Anlayış Ve İnanç, Bağımsızlık Savaşının Zafere Ulaştırılmasıyla Önce Cumhuriyete, Sonra Demokrasiye Dönüşmüş, Giderek Daha İleri, Daha Çağdaş, Katılımcı Bir Uygulamayla Hem Bağımsız, Hem De Laik Cumhuriyetimizi Bugüne Kadar Taşımıştır. Bütün Bu Sürecin Altında, Temelinde, Başlangıcında 19 Mayıs Ruhu, 19 Mayıs Düşüncesi Yatmaktadır. O Nedenle 19 Mayıs 1919'un 98'inci Yıl Dönümünü Bir Kez Daha Kutluyor, Başta Gençlerimiz Olmak Üzere Herkesi Bu Tarihi Günün Anlamını, Önemini Kavramaya, Laik Cumhuriyetimizi, Cumhuriyetin Kazanımlarını Kararlılıkla Sahiplenmeye Ve Savunmaya Çağırıyor, Samsun'a Çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Ve Onun İzinden Gidenleri Saygıyla Şükranla Selamlıyoruz. Bizi Bu Konuda Bir Asır Önce Uyaran Atamızın Gençlik Hitabesini Ve Bursa Nutkunu Unutmadık. Bu Vesile İle Her Türk Gencini Yeniden Kuva-İ Milliye Ruhunu Taşımaya Ve Yüceltmeye Çağırıyoruz. Mustafa Kemal'den Aldığımız Bağımsızlık Meşalesini Umutla Ve Gururla Taşıyacağımızı İfade Eder Bu Kararlılığımızı Son Nefesimize Kadar Sürdüreceğimize Yüce Halkımız Önünde Bir Kere Daha Ant İçeriz.

HALİL İBRAHİM KOCAMAN

CHP AKÇAABAT İLÇE GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI

123456---kopya-828.pngyesyeni-logo-final-20170518180443.png

Editör: TE Bilisim