Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası’nın olagan genel kurulu bugün yapılıyor. Kongrede mevcut başkan Musa Başak ve başkan adayı Ali Yazıcı’nın listeleri yarışacak.

168 delegesi bulunan Kuyumcular Odası başkanını seçiyor. Musa Başak yineden başkan adaylığına soyunurken, iddialı olan rakibi Ali Yazıcı, genç ekibi ile birlikte seçim turu yaptı, destek istedi. Kuyumculuk sektörünün Trabzon’un tanıtımı açısında çok önemli bir özelliği olduğunun altını çizen Ali Yazıcı, “Trabzon’da imalatı yapılıp dünya pazarına çıkan hasır bileziğimiz Trabzon’un bacasız fabrikalarından birisidir. Kazaziye ve el sanatını da eklediğimizde Trabzon’a çok büyük ekonomik girdi sağlamaktadır. Bizler bu hazinemize sahip çıkarak Trabzon’un tanıtımı için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

eksTrabzon merkezinde bulunan kuyumcu esnafının yeni trafik düzenlemesi ve AVM’lerin açılmasıyla sıkıntı yaşadığının altını çizen Ali Yazıcı, “Seçilmemiz halinde farklı bir projemizi hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Bu proje Kunduracılar Caddesi’nin üzeri kapatılarak, bu caddeyi bir alışveriş merkezi haline getirmektir. Karnaval havasında bir cadde hayal ediyoruz. Bu cadde böylelikle cazibe merkezi haline gelecektir” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim