Kayseri'de 16 Yaşındaki Kız Öğrencisine Yönelik Cinsel Tacizde Bulunduğu Ve Mesaj Atarak Ölümle Tehdit Ettiği İddiasıyla Tutuksuz Yargılanan Edebiyat Öğretmeni 10 Ay Hapse Mahkum Oldu.

Sanık Öğretmen, "Kendisi İle Bir Dönem Sevgiliydik. Tek Suçum Onu Sevmek. Aşık Oldum Efendim" Dedi.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Görülen Davada Tutuksuz Sanık E.D. (32), Mağdure F.Ç. (16), Mağdurenin Şikayetçi Babası H.Ç. Ve Avukatlar Hazır Bulundu.

Tutuksuz Sanık E.D. Mahkemede Sorgu Ve Savunmasında 2015 Yılı Aralık Ayında Halide Nusret Zorlutuna Kız Teknik Ve 

Meslek Lisesi'nde Edebiyat Öğretmeni Olduğunu Belirterek, "Mağdurun Bulunduğu Sınıfa Dil Anlatım Ve Rehberlik Dersine Giriyordum. Kendisi İle Bir Dönem Sevgiliydik. Öğretmen Öğrenci İlişkisi Dışına Çıktık. Kendisine Evlenme Teklifinde Bulundum. Israr Edince Bana İftira Attılar. Mağdurun Sınıf Arkadaşı M.K.'Ye 'Eğer Ben Suçsuz Yere Yargılanırsam Kendimi Öldürürüm. F.Ç.'Yi De Kendi İçimde Öldürürüm' Diye Mesaj Attım. Ailesini Tehdit Etmedim. Benim Tek Suçum Onu Sevmek. Aşık Oldum Efendim. Olay Sonrası Okuldan Ayrıldım" Diye Konuştu.

Mağdure F.Ç. İse Pedagog Eşliğinde Verdiği İfadesinde, "Kendisi İle Arkadaşlık Yapmadım. Aralık Ayında Ben Sınıf Başkanıydım. Beni Boş Bir Sınıfa Çağırarak 'Dayanamıyorum Artık' Dedi. 'Neye Dayanamıyorsunuz Hocam' Dedim. 'Seninle Evlenmek İstiyorum' Dedi. Ben De 'Ne Diyorsunuz Siz Hocam' Diyerek Çıktım. Daha Sonra Hafta Sonu Kursumuz Vardı. Rehberlik Servisine Çağırdı. Sarıldı, Dudağımdan Öptü, Vücuduma Dokundu. 'Sizden Nefret Ediyorum' Deyip Çıktım. En Son Bana Sınıftayken 'Boynumdan Öpmezsen Bırakmam' Dedi. Ben De Öptüm, Çıktım Sınıftan. Arkadaşıma Mesaj Atmış. 'Eğer Müfettişe Söylerse Yaşadıklarımızı, Onu, Ailesini Ve Kendimi Öldürürüm, Hapse Girmem' Diye Mesaj Atmış. Şikayetçiyim, Cezalandırılmasını İstiyorum" Şeklinde Konuştu.

5 Tanığın Dinlendiği Davada Mağdur İle Sanık Arasında Bin 200 Adet Mesaj Kaydı Olduğu Ortaya Çıktı. Mahkeme Heyeti Yapılan Yargılama Sonucu Sanık Hakkında, Mağdurenin 15 Yaşından Büyük Olduğu Ve Toplanan Deliller Neticesinde Mağdurun Rızası İle Olduğu Anlaşıldığından 'Cinsel Taciz' Suçundan Beraatına, 'Tehdit' Suçundan İse 10 Ay Hapis Cezasına Hükmetti.

Mahkeme  10 Ay Hapis Cezasını Da Hükmün Açıklanmasını Geri Bıraktı.

yesyeni-logo-final-046.png

Editör: TE Bilisim