Satış 06.00- 22.00 Arası Yapılabilecek. Tekel Bayileri Vitrine İçki Koyamayacak, İçki Dolapları Kapalı Veya Kuytu Bölüme Alınacak.

Vatan'ın Haberine Göre, Kamuoyunda Tartışmalara Neden Olan Alkol Düzenlemesi Yarından İtibaren Yurt Genelinde Uygulanmaya Başlayacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 10 Haziran’da Onayladığı Alkol Yasası İle Birlikte Yarın Akşam 22.00 İle Sabah 06.00 Saatleri Arasında Tekel Bayii Ve Marketlerde Alkol Satışı Yapılamayacak.

Düzenlemeler Şöyle: - Tekel Bayii Veya Marketlerdeki İçki Markalı Tabelalar Bir Yıl İçinde Değiştirilecek. - Market Veya Tekel Bayiler, Alkol İçeren Ürünleri Vitrinlerde Halkın Göreceği Şekilde Sergileyemeyecek. İçki Dolapları İse İşletmelerin Kapalı Veya Kuytu Bölümlerine Konulacak. - İçki Satan Yerler, Örgün Eğitim Kurumları, Dershaneler, Öğrenci Yurtları Ve İbadethanelere En Az 100 Metre Mesafede Olması Zorunlu Olacak. Mesafe Şartı Turizm Belgeli İşletmeler İçin Uygulanmayacak. Eski Ruhsat Sahipleri Bu Yasaktan Etkilenmeyecek. - Yeni Açılacak İşletmelerde 100 Metre Sınırını İhlal Eden Olursa, Ruhsatını Üçüncü Kişilere Devredemeyecek. Mesafe Kuralına Takılan Yerlerin Ruhsatları İse Sadece Anne, Baba, Kardeş, Torun, Büyükanne Ve Büyükbaba Gibi Akrabalara Devredilecek. - Alkollü İçkilerin Reklam Ve Tanıtımı Yapılamayacak. Ayrıca Televizyonlarda Yayınlanan Dizi, Film Ve Müzik Kliplerinde Alkollü İçki Görüntülerine De Yer Verilemeyecek. - 18 Yaşın Altındakilere İçki Satılamayacak. Reşit Olmayanlar Bireyler, Alkollü İçkilerin Üretim, Pazarlama Ve Satışında Çalışamayacak. - Alkollü İçki Markalarının Yurtiçinde Düzenledikleri Festivallere De Yasak Getirildi. Şarap Firmalarının Tanıtım Gezileri De Yapılmayacak. Alkollü İçki Firmaları Şirket Adıyla Kulüplere Sponsor Olabilecek. Ancak Bira, Şarap Veya Rakı Markaları Kullanılarak Sponsorluk Yapılmayacak. - Otomatik Satış Makinalarından İçki Alınamayacak. Bahis Oyunlarında İçki Ödülü Yasaklanırken, Basın-Yayın Yoluyla Da Satış Yapılmayacak. Posta Yoluyla Satış Ve Gönderim De Yasak. Parkta Yasak

- Park, Bahçe, Piknik Alanı, Sahil, Mesire Yerleri, Bank Ve Sokaklarda Alkollü İçki Tüketimi Yasak. İçki İçilecek Yerlerin Kararını İse Duruma Göre İllerin Valileri Belirleyecek. - Karayolları Ve Şehiriçi Yollardaki Tesislerde İçki Satılamayacak. - Öğrenci Yurtları, Sağlık Hizmeti Sunulan Yerler, Stadyum, Kapalı Spor Salonları, Eğitim Kurumları, Kahvehane, Kıraathane, Pastane, Bezik-Briç Salonları, Akaryakıt İstasyonlarının Mağaza-Lokanta Bölümlerinde Alkol Satışı Yapılmayacak. - 10 Ay İçerisinde Sigaralarda Olduğu Gibi İçki Şişeleri Ve Ambalajlarının Üzerinde “Alkol Dostunuz Değildir, Sağlığa Zararlıdır” İbaresi Konması Zorunlu Hale Getirildi. 10 Ayın Sonunda Üzerinde Uyarı Yazısı Olmayan İçki Şişelerine El Konabilecek.

 

Editör: TE Bilisim