11 İlaç Daha Geri Ödeme Listesine Alındı

Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 7’si Kanser, 4’ü Ms Tedavisinde Kullanılmak Üzere 11 İlacın Daha Geri Ödeme Listesine Alındığını Duyurdu.

Sosyal Güvenlik Kurumunun (Sgk) İnternet Sitesinde Sağlık Uygulama Tebliğine (Sut) İlişkin Yeni Düzenlemelerin Yayımlandığını Belirten Bakan Selçuk, “Sut’da Yaptığımız Düzenlemeyle; 4 Meme Kanseri, 2 Hematolojik Kanser, 4 Multipl Skleroz (Ms) Ve 1 Lösemi Tedavisinde Kullanılmak Üzere 11 İlacı Daha Geri Ödeme Listesine Aldık. Böylelikle Geri Ödemesi Yapılan İlaç Sayımız 8.603’e Ulaştı.” Dedi.

“Yurtdışı İlaç Fiyat Listesi”Ndeki İlaç Sayısı 373’e Ulaşmış Oldu

Sut’da Yapılan Yeni Düzenlemeyle Birlikte; Hali Hazırda 370 İlacın Bulunduğu “Yurtdışı İlaç Fiyat Listesi”Ne İkisi Kanser Olmak Üzere 3 Yeni İlaç Daha Eklenerek Hastaların Erişimine Sunuldu. Böylelikle Ödeme Listesindeki İlaç Sayısı 373’e Ulaşmış Oldu.

Yapılan Açıklamada, Covid-19 İle Mücadele Kapsamında Dsö’nün Önerilerinin De Dikkate Alınarak Gerekli Önlemlerin Alındığı İfade Edildi.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, “Koronavirüsle Mücadele Kapsamında, Paydaşlarımızla Birçok Alanda Tedbirler Alıyoruz. Sigortalılarımıza Ve Sağlık Hizmeti Sunucularımıza Destek Veren Düzenlemeler Yaparak Hayata Geçirmeye Devam Ediyoruz.” İfadelerini Kullandı.

Bu Kapsamda, Sağlık Hizmeti Sunucularının Verdiği Sağlık Hizmetleriyle Birlikte Faturalandırılabilecek Olan Covid 19 Tanı Testleri Ek Tebliğde Tanımlandı. Antijen Testi, Antikor Testi, Pcr Testi Ve İzolasyon Testine Ait Yeni İşlem Kodları Belirlendi.

Ayrıca, İmmün Plazma Tedavisinde Yer Alan “Viral İnaktivasyon İşlemi” Adı İle Yeni İşlem Kodu Da Tanımlandı. Böylece Tedavide Plazma İçeriğindeki Enfeksiyonlar Yok Edilerek Tedavinin Başarısına Katkı Sağlandı.

b-374.jpg

Editör: TE Bilisim