1 Mayıs ile ilgili flaş karar

Yaklaşan 1 Mayıs öncesi görüşme trafiği de hız kazandı.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den oluşan bir heyet bugün İstanbul Valisi Vasip Şahin ile görüşecek.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, görüşe saatinin 17:00'de yapılacağı belirtildi. Sendikalar ve meslek örgütleri daha önce yaptıkları açıklamalarda 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacaklarını açıklamıştı.

VALİ ŞAHİN: GÖSTERİ YAPILACAK YERLER BELLİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin, daha önce katıldığı bir televizyon programında 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlama yapılabilir mi sorusuna, "Toplantı ve gösteri yapılabilecek yerler belli. Taksim bunlardan biri değil. O konuya çok girmek istemem" demişti.

"1 MAYIS'I TAKSİM'DE KUTLAMA TALEBİMİZİ İLETECEĞİZ"

DİSK Başkanı Kani Beko, bugün İstanbul Valisi Vasip Şahin'e 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama taleplerini ileteceklerini söyledi.

Görüşme öncesi Hürriyet'e konuşan Beko, "2010, 2011, 2012 yıllarında Taksim'in kapıları açıldığında kimsenin burnu bile kanamadı. Biz yine çiçeklerle, türkülerle, halaylarla bir 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlaması yapmak istediğimizi Vali Bey'e söyleyeceğiz" dedi.

Beko, 1 Mayıs 1977'de 37 emekçinin otellerden ateş açılarak katledildiğini anımsatarak, "Hala onların katilleri bulunmadı. O katiller bulunana, adalet önünde hesap sorulana kadar biz Taksim'de olacağız" diye konuştu. Beko, "Genel seçim öncesinde hassasiyetleri var. Provakasyona neden olmamak lazım. Çorum'da, 1977'de Taksim'de yapılanlar da birer provakasyondu. 12 Eylül faşist cuntasının hazırlıklarıydı, cuntaya zemin hazırlamaktı. Bu tür provakasyonlardan uzak kalmak gerekiyor. Biz bugün Vali Bey'e polis şiddeti, devlet terörü olmaz ise yine kimsenin burnu kanamadan coşkulu 1 Mayıs kutlaması yapabileceğimizi anlatacağız" dedi.

Editör: TE Bilisim